RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-streik truer Danmark

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Den danske VM-kvalifiseringen kan være over før den i det hele tatt har begynt. En spillerstreik kan ryste dansk landslagsfotball.

En konflikt mellom spillerne og klubbene ser ut til å kunne få store konsekvenser for dansk landslagsfotball. Spillerne vil ikke anerkjenne FIFAs nye transferregler, som sier at klubbene skal ha kompensasjon for trening og utdannelse av unge spillere. Derfor har eliteseriespillerne anmeldt fotballforbundet, noe som har ført til den fastlåst situasjonen.

Det danske fotballforbundet DBU vil ikke inngå avtaler om lønn med landslagsspillerne så lenge konflikten pågår. 1. september går lønnsavtalen ut. 4. september møter Danmark Ukraina i den første VM-kvalifiseringskampen. Har ikke spillerne og forbundet forhandlet fram en ny avtale kan ikke danskene spille kampen.

- Jeg har vanskelig for å se hvordan jeg skal få DBUs ledelse til at godkjenne en slik avtale så lenge DBU er stevnet av spillerforeningen, og det er tatt ut streik mot våre eliteklubber. Det er i så fall de samme personer som har en konflikt gående, som skal bli enige om en annen avtale, sier generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, til Politiken.

Dermed er landskampen mot Ukraina i fare, og møter ikke danskene til den kampen er de ute av hele VM-kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere