RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-VM kan kollidere med julehandelen

JULETIDER: Det er stor sjanse for at fotball-VM i Qatar vil bli avholdt rundt juletider.
JULETIDER: Det er stor sjanse for at fotball-VM i Qatar vil bli avholdt rundt juletider. Foto: - (Afp)
FIFA har to tidspunkter for VM i 2022.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) foreslår at VM i 2022 enten spilles i starten eller slutten av året.

Det skriver FIFA i en pressemelding mandag. En arbeidsgruppe som jobber med terminlistene i verdensfotballen for årene 2018 til 2024 har kommet opp med to mulige tidspunkter for verdensmesterskapet, som skal avholdes i Qatar.

FIFA slår fast at mesterskapet må avholdes i kalenderåret 2022. Dermed er et VM enten i januar/februar eller i november/desember alternativene arbeidsgruppen har kommet opp med.

Spilles trolig vinterstid

Mange, inkludert FIFA selv, har vært bekymret for at et mesterskap i juni og juli, når mesterskapet vanligvis avholdes, vil være umulig å arrangere i Qatar på grunn av de høye temperaturene.

Ikke alle er begeistret for at mesterskapet skal flyttes. Et vintermesterskap betyr at de store europeiske ligaene må ta en lang vinterpause mens mesterskapet finner sted.

Vil unngå OL-kollisjon

Av de to alternativene virker november og desember som det mest sannsynlige valget. Årsaken er at vinter-OL samme år starter 9. februar. FIFA-president Sepp Blatter har lovet IOK-president Thomas Bach at de vil unngå en kollisjon mellom de to store arrangementene.

Representanter for flere klubber, ligaer og spillerorganisasjoner var til stede på møtet mandag. Det samme var Hassan Al Thawadi, leder av Qatars organisasjonskomité.

Videre møter for å terminfeste mesterskapet vil skje i løpet av høsten og vinteren. FIFA-styret er ventet å komme med en endelig avgjørelse i mars 2015. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere