RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballekspert drapstruet

Foto: FUAD LANDIVAR (EPA)
Sist oppdatert:
Selv etter dette sparket forsøker Sergio Jaureguis klubb å sverte kritikerne.

Med et flygende karatespark angrep fotballspilleren Sergio Jauregui motspilleren Leonardo Medina under et lokaloppgjør i Santa Cruz i Bolivia 23. august. Begge hadde da fått rødt kort, og Medina var på tur inn i garderoben da Jauregui kom flygende som en Bruce Lee og traff motspilleren like under halsregionen med knottene først.

TV-bilder viser at det var et helt uvirkelig angrep som til og med får Eric Cantonas berømte karatespark mot et Crystal Palace-supporter til å blekne.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

Rykket inn annonse
Leder for sportsjournalistforbundet i Bolivia, Fernando Nürnberg, sa i flere TV-kanaler at det var en fullstendig uakseptabel oppførsel, og at spilleren måtte straffes hardt.

Det likte supporterne til Jaureguis klubb Blooming svært dårlig, og kom med trusler. Kanskje ikke veldig uvanlig. Men det som skjedde en uke etter var svært spesielt.

Se video av opptrinnet her:

For det hele toppet seg da straffen på ett års utestengelse var et faktum. Klubben FC Blooming svarte med å rykke inn en halv sides annonse inn Bolivias største avis, El Deber, med tittelen «Folkets mening». I annonsen slås det fast at det er ekspertkommentatoren Fernando Nürnbergs skyld at spilleren har fått ett års utestengelse.

Terrorisert i lyskryss
Nå er både Nürnberg, kona og datteren drapstruet via telefon og SMS. Flere har også truet med å brenne ned eiendommen til Nürnberg, og kona og datteren har allerede blitt terrorisert etter å ha stoppet på rødt lys.

- Situasjonen har blitt uhåndterlig. Jeg kan ikke en gang gå til stadion. Men jeg nekter å gi opp, sier Nürnberg som har anmeldt saken.

Det internasjonale sportpresseforbundet AIPS er i harnisk etter den svært uvanlige annonsen.

- Denne saken gjør oss svært bekymret for vårt yrke. Det er uakseptabelt at en klubb kritiserer en journalist for å fortelle sannheten, og på toppen har de angrepet en journalist i en betalt annonse. De forsøker å redde æren, og ser ikke alvoret i dette kalkulerte angrepet som har gjort verden kvalm, sier AIPS-president Gianni Merlo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere