Fotballens supermann fyller 40

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Jeg er nok like leken, men med mer erfaring enn da jeg var 20 år, sier Roar Strand.

2. februar 1970 kom Roar Strand til verden. Nå, 40 år etter sin fødsel, spiller han fortsatt i eliteserien.

- Da æ var 20 så tænkt æ at 40 va vældig gammelt, sier melhusbyggen på bursdagen sin til Adresseavisen.

- Sånn tenker jeg ikke nå. Jeg ser slett ikke mørkt på det å bli 40, det er jeg faktisk ganske glad for å bli, fortsetter han.

Samtidig påpeker han at det ikke er store forskjellen på Roar Strand nå og den som debuterte for Rosenborg i 1989.

- Jeg er nok like leken, men med mer erfaring enn da jeg var 20 år. På fotballbanen gir jeg fortsatt alt, som jeg gjorde for 10 og 20 år siden, jeg vil gjøre mitt beste uansett, sier han.

«Supermann»
Midtbanesliteren blir av fansen kalt «Supermann» og har de siste årene, naturlig nok, tatt én sesong av gangen. I høst ble det klart at han gyver løs på en ny sesong, hans 21. i Rosenborg-drakten.

Strand er utvilsomt en populær mann på Lerkendal. Blant fansen har han en fått en egen sang, som synges hver gang Strand er på banen.

«Zinedine Zidane, ka faen ska vi med hainn? For vi har jo Roar Strand. Hainn e supermann!»

Strand har vunnet det som kan vinnes innen klubbfotballen i Norge. Han står med 15 seriemesterskap og fem cupmesterskap, og har spilt over 400 eliteseriekamper for Rosenborg. I tillegg har han deltatt 11 ganger i mesterligaen.

40-åringen står også med 42 landskamper for Norge.

Eggen: - Forbilledlig
Den eneste toppklubben som har hatt glede av trønderen, ved siden av Rosenborg, er faktisk erkerival Molde. I 1993 ble Strand utlånt til romsdalingene, og mange hevder at det var nettopp den sesongen som satte fart på hans karriere. Der spilte han 22 kamper og nettet ni ganger.

- Jeg har kjent Roar veldig lenge, jeg var formann i Molde da han spilte der. Roar er ut fra alle betydninger av ordet en kjernekar! Han er en forbildeperson og står for det vi vil at norske fotballspillere skal stå for. Han imponerer jo nå som 40-åring, og fortsatt som en god eliteseriespiller. Men skulle noen gjøre det, så ville jeg nok gjettet at Roar skulle være en av dem. Jeg er stolt av å ha en sånn spiller i eliteserien som Roar. En fantastisk fyr, roser fotballpresident Sondre Kåfjord til adressa.no.

- Forbilledlig både på og utenfor banen. En av de mest markante spillerne i RBK-historien. Han representerer både løpsstyrke og gjennombruddskraft, og har jo etter hvert også fått to brukbare skuddbein, sier Nils Arne Eggen om sin mangeårige elev på 90-tallet.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.