RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Dansk TV 2 (alle bilder))

Fotballfans gikk amok

Sist oppdatert:
En ny stygg supporterskandale rammet Danmark fredag. Se bilder av galskapen!

Dansk fotball rammes igjen av store uroligheter på tribunene. Nok en gang spiller volden over på gressteppet.

Bornholms Boldspil Unions 100-årsjubileum, i utgangspunktet kun en festlig oppvisningskamp mellom topplagene Brøndby og AaB, utviklet seg til et durabelig oppgjør mellom interne fraksjoner av Brøndby-fansen og lokale tilskuere fredag kveld.

Bilder fra dansk TV bekrefter de vanvittige opptøyene. Voksne menn slår løs på hverandre med full styrke, mens små barn med bamser i hendene febrilsk leter etter bortkomne foreldre.

- Jeg er dypt rystet. Dette er i særklasse det verste jeg har opplevd i min tid som sportsdirektør. Det er foruroligende at en hyggelig og fredelig aften kan bli spolert på denne måten, sier AaB-direktør Lynge Jakobsen til klubbens hjemmeside.

«Måpende kunne spillere og øvrige tilskuere se 10-15 hooligans gå i slagsmål, først på tilskuerplassene og senere på banen. Det utviklet seg til et masseslagsmål med over 50 involverte, både fans og lokale», skriver dr.dk.

Over 3000 tilskuere så kampen, ifølge bold.dk.

Etter kampen trakk urokråkene seg videre til sentrum av byen Rønne, hvor kampen ble avviklet. Lokalpolitiet ble tvunget til å sette inn forsterkninger fra København.

De ankom ifølge dansk TV 2 med helikopter ved 21-tiden.

Supporterne som startet bråket skal ikke ha hatt på seg Brøndby-drakter, men er alle gamle kjenninger av klubben.

Flere fans måtte ha behandling for sårskader, melder Berlingske Tidende.

- Vi skylder Bornholm en stor unnskyldning for dette. Dette er slett ikke Brøndby verdig. Det er sørgelig for dansk fotball at vi åpenbart ikke kan avvikle sommerkamper, skriver administrerende direktør Per Bjerregaard på klubbens hjemmesider.

Han lover at bråkmakerne vil bli straffet.

- Vi ønsker ikke å se den slags på våre kamper og det vil naturligvis få alvorlige konsekvenser for de vi kan identifisere, gjør han krystallklart.

Urolighetene skjedde mindre enn en uke etter at en dansk supporter tok seg inn på gressteppet i Parken og angrep dommeren som dømte oppgjøret Danmark - Sverige.

Danmark måtte betale prisen i form av fire kamper utenfor hovedstaden.

Se levende bilder av slagsmålet på TV 2 Sporten i kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere