*Nettavisen* Sport.

Fotballfesten fullkommen

COLOR LINE STADION (TV2 Nettavisen): Aalesund åpnet sitt nye Color Line Stadion mot Odd, og vant kampen etter en fantastisk avslutning. Dermed kunne festen starte.

18.04.05 12:49

AALESUND - ODD 2-1: Odd tok ledelsen i Ålesund ved Olivier Occean, etter at hjemmelaget hadde hatt to baller i stengene. Sunnmøringenes store festkveld så ut til å bli spolert av den dyktige canadieren og Odds ballsikre spillere.

Sjekk TV 2 Nettavisens spillerbørsfra kampen
Se alle målene fra runden her (gratis).

Men da de aller fleste begynte å innse at poengene skulle bli med til Skien, kom sjokkutviklingen.

Innbytter Lasse Olsen feide inn utligningen da Odd tilsynelatende hadde full kontroll på kampen. Og som ikke det var nok, sørget Eirik Hoseth for hjemmeseier på overtid!

Åpning
John Arne Riise var på plass på rekordtid etter å ha spilt for Liverpool like før, og kunne erklære den nye stadionen for åpnet. Statuen som ble avduket utenfor, lignet også på Liverpool-spilleren.

Det var klappet og klart for en enorm folkefest i den fotballgale byen. Folk hadde gått mann av huse for å skaffe seg billett til kampen, og over 10 000 fikk plass på tribunene.

God oransje periode
Etter en frisk åpning på kampen av Odd, tok Aalesund over kommandoen. Joakim Austnes skjøt i stolpen, og Rune Johansen måtte se sitt skudd gå via Erik Holtans hansker og i tverrliggeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Odd-trener Arne Sandstø var tydlig irritert på kamputviklingen.

- Aalesund er et eneste stort dødballag, sa Sandstø til TV 2 etter en halv times spill. Ikke alle var enige i det, hjemmelaget hadde i den perioden god kontroll på banespillet også. Og da bortelaget fikk uttelling, var Odd-treneren fortsatt på krigsstien.

- En seier for fotballen, konkluderte bergenseren da.

Utrolig come back
Utover i andre omgang kunne Odd avgjort kampen, og laget ble snytt for et klart straffespark da Tor Hogne Aarøy fikk ballen i armen, kanskje også to ganger, like etter pause.

Like heldige var ikke Aalesund da medspillerne Peter Werni og Rune Johansen kolliderte stygt midt på banen. Werni måtte ut på båre, men virket optimistisk etter kampen.

- Det var trolig en liten hjernerystelse, sa Werni til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Jeg fikk en vanvittig hodepine, men med 2-3 dagers hvile håper jeg å bli klar igjen til helga, mente den tidligere Lillestrøm-forsvareren. Og det kan bli viktig for Aalesund, midtstopper Christian Steen er ute i mellom seks og tolv uker.

- Vanvittig utløsning
Odd holdt godt på ballen, og Aalesund maktet ikke å presse de hvitkledde bakover. Det så ut til å gå mot en, for hjemmepublikummet skuffende, enkel borteseier. De hvite hadde ballen, sjansene og spillet, og de oransje svinset mest rundt som forvirrede kyllinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men så, ut av det store intet, kom noen magiske sekunder anført av Lasse Olsen og Eirik Hoseth.

- Dette var det historisk sus over, sa Lasse Olsen til TV 2 Nettavisen etter kampen. Matchvinner Hoseth var nøkternheten selv etter kampen, og ville se fremover. Men han berømmet publikum, som bar hjemmelaget fram.

Midtbanespiller Trond Fredriksen innrømte at laget hadde en viss porsjon tur med seg.

- Men alt i alt synes jeg det var fortjent, ut fra førsteomgangen, sa Fredriksen etter oppgjøret.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var en vanvittig utløsning på slutten.

Og festen i Ålesund var ikke over med seiersmålet. Den hadde bare såvidt begynt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.