RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballhelt legger opp

LEGGER OPP: Ji-Sung Park legger opp i en alder av 33 år.
LEGGER OPP: Ji-Sung Park legger opp i en alder av 33 år. Foto: Olaf Kraak (AFP / NTB scanpix)
- Jeg klarer ikke mer, sier han.

Tidligere Manchester United-spiller Park Ji-sung legger opp i en alder av 33 år.

I 2002 spilte sørkoreaneren VM-semifinale. I 2008 ble han første asiatiske vinner av Champions League. Langvarig knetrøbbel gjør at midtbanespilleren gir seg.

Siste kamp som profesjonell spiller ble for PSV Eindhoven 3. mai. Park ble hentet til Europa fra Kyoto Purple Sanga i 2003. Han spilte for PSV fram til 2005 da Manchester United hentet ham til Premier League. Fra 2012 spilte Park for Queens Park Rangers, som denne sesongen lånte ham ut til nederlandsk fotball.

- Jeg har kommet til konklusjonen at jeg ikke klarer mer. På grunn av et dårlig kne, tror jeg ikke at jeg kan takle en siste sesong, sier Park.

Ingen skuffelse
Han opererte det høyre kneet i 2007, men det har fortsatt å plage ham. Nå er fotballkarrieren over.

- Jeg angrer ikke på noe, men det hender jeg tenker over hvor langt det kunne gått om jeg ikke hadde blitt skadd. Men jeg er ikke skuffet eller sorgtung når jeg nå forlater sporten, sier Park som ikke spilte mesterligafinalen da United slo Chelsea i 2008.

VM-helt
Året etter ble han første asiat i mesterligafinalen da United tapte 0-2 mot Barcelona. Han var også første koreaner i engelsk Premier League. Det ble fire ligagull med Manchester United.

Han deltok i tre VM-sluttspill for sitt kjære Sør-Korea. I 2002 scoret han målet da Sør-Korea slo Portugal 1-0 og tok seg til cupspillet i fotball-VM for første gang. Park stoppet på 100 landskamper og 13 mål.

Park ble bedt om å sette karakter på karrieren. 7 av 10, var svaret.

- Det var ikke perfekt, innrømmer løpsmaskinen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere