RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballjentene kan være OL-klare tirsdag

TIL OL? Norges jenter har en strålende sjanse nå.
TIL OL? Norges jenter har en strålende sjanse nå. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Blant alt som ser lovende ut for Norge i fotball-VM er også kampen om OL-plasser.

Om de norske greier å slå England i åttedelsfinalen, kan laget til Even Pellerud være kvalifisert for Rio-lekene tirsdag.

Det forutsetter gunstige resultater i noen andre kamper, men ingen større overraskelser.

De tre beste europeiske lagene i kvinne-VM får OL-plass. Av de åtte europeiske deltakerne er sju klare for cupspillet. Spania var alene om å ryke ut allerede i gruppespillet.

England er ikke med i kampen om OL-deltakelse fordi det ikke ble oppnådd noen britisk enighet om å sende et felles lag. Det betyr at seks lag konkurrerer om de tre plassene.

Minst ett forsvinner når Tyskland og Sverige møtes lørdag. Dagen etter spiller de canadiske VM-vertene mot VM-debutanten Sveits, og med hjemmeseier er enda et lag ute av dansen.

Teoretisk kan Norge være OL-klar allerede etter sin egen kamp mandag, men da må Frankrike gå på en kjempeblemme og tape mot Sør-Korea søndag.

Det er lite sannsynlig, men langt mer trolig er det at verdensmester Japan greier å slå ut Nederland tirsdag. Da kan Tyskland (eller Sverige), Frankrike og Norge være OL-klare før kvartfinalene.

Dersom Norge taper, og bare to andre europeiske lag slår følge med England til kvartfinale, vil det bli omspill mellom tre lag om den siste europeiske OL-plassen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere