*Nettavisen* Sport.

Fotballjentene vant på elendig dag

SCORET: Her har Ada Hegerberg satt inn sin andre scoring mot Elfenbenskysten. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)

De norske jentene fortsatt ubeseiret i fotball-VM.

16.06.15 00:04

ELFENBENSKYSTEN - NORGE 1-3:

Det var ventet at de norske jentene ville overkjøre Elfenbenskysten under mandagens VM-kamp.

Og det tok ikke lang tid før de norske jentene tok kontrollen på kampen, og allerede etter seks minutter sendte Ada Hegerberg de norske jentene opp i ledelsen.

De norske jentene spilte en svak kamp, men klarte allikevel å vinne 3-1 mot et enda svakere Elfenbenskysten.

De norske jentene må opp flere hakk dersom de skal kjempe om medaljer i mesterskapet.

Blandede følelser
Landslagssjef Even Pellerud var ikke storfornøyd etter kampen, men han var fornøyd med at det ble tre poeng.

- Det var en periode det var småpent (spill), og i andre perioder var det voldsom lugging, upresist og mangel på konsentrasjon, sa han til NRK etter kampen.

Han sitter igjen med blandede følelser etter kampen.

- Vi er ikke superhappy med den kampen her. Vi regnet med at Elfenbenskysten skulle bli problematisk å spille mot, og du så de hadde kvalitet som gjorde at vi mistet rytmen, oppsummerte Pellerud.

Tomålsscorer Hegerberg var misfornøyd, til tross for seier.

- Vi har spilt mye bedre kamper enn det her. Fornøyd med at vi, selvfølgelig, kommer ut med tre poeng, men vi har mye å jobbe med, sa hun til NRK.

- Vi er glade for at vi er ute av gruppespillet med æren i behold. Men vi har mye å ta tak i, det ser vi i dag. Det er blandede følelser etter i dag, oppsummerte Hegerberg.

Tidlig ledelse
Etter en litt nervøs start på kampen var det Elfenbenskysten som kom til den første store muligheten, men Ingvild Hjelmseth reddet forsøket fra Ines Nrehy på mesterlig vis.

Kun sekunder senere gikk Norge i angrep. Emilie Haavi stusset ballen videre til Hegerberg, som fra spiss vinkel satte ballen forbi en svak Cynthia Djohore i ivorianerenes mål.

Utover i omgangen produserte de norske jentene flere gigantiske målsjanser, og Hegerberg burde nok ha doblet ledelsen, drøyt fem minutter før pause, men på uforståelig vis klarte hun å sette ballen utenfor det åpne målet.

Flau start - scoret to raske
Etter en katastrofalt svak innledning på førsteomgangen, hvor Elfenbenskysten var det beste laget det første kvarteret, kom plutselig Hegerberg alene med keeper.

Hun ble vakkert spilt gjennom av Lene Mykjåland, og alene med keeper var hun iskald og banket ballen i nettmaskene. Flott scoring av de norske jentene!

Fem minutter senere var Solveig Gulbrandsen på rett plass og stanget inn Norges tredje scoring for kvelden, og hun punkterte kampen.

Fire minutter senere var det Elfenbenskysten som viste frem fint spill.

Ange N'Guessan klinket til fra 20 meters hold, og ballen suste opp i krysset bak Hjelmseth, som nok kunne ha reddet det skuddet.

Flere scoringer ble det ikke, og de norske jetnene skal være glade for at de møtte en såpass svak motstander som Elfenbenskysten.

Slurvete pasninger, altfor lavt tempo og dårlig konsentrasjon var gjennomgående i hele kampen.

Det meste må forbedres før åttedelsfinalen senere i mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag