RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballklubb straffet for drap

Zinho (til høyre) gratuleres av lagkameraten Nicolas Vignieri etter scoringen som ga Penarol 1-0 over Cerro 11. mars.
Zinho (til høyre) gratuleres av lagkameraten Nicolas Vignieri etter scoringen som ga Penarol 1-0 over Cerro 11. mars.
Sist oppdatert:
Det uruguayanske fotballforbundet har trukket Penarol 12 poeng etter at en gjeng av klubbens fans stakk ned og drepte en rivaliserende supporter.

35 år gamle Hector da Cunha ble angrepet av 15 penarolfans på en bussholdeplass utenfor Centenario Stadion etter møtet mellom Penarol og Cerro lørdag 11. mars. Ifølge politiet døde da Cunha på sykehuset etter slag- og knivskadene han ble påført.

Han var ifølge Reuters sammen med kone og barn da drapet skjedde.

Penarol ble straffet med 12 poengs fratrekk, men anket straffen. Det uruguayanske fotballforbundet (AUF) avgjorde under en høring tirsdag at straffen skal bli stående.

Forbundet opprettholdt også straffen mot Cerro, som ble trukket seks poeng fordi en gruppe av deres fans stakk ned og skadet en 17 år gammel penarolsupporter samme dag.

Penarol ligger dermed sist i den uruguayanske toppserien med minus seks poeng etter fire kamper. Cerro ligger på plassen foran, med minus tre poeng.

Avgjørelsen har forårsaket mye bråk i Uruguay – heldigvis bare av det verbale slaget – fordi mange spillere og klubbledere mener det er urettferdig å straffe lagene for hendelser som skjer utenfor stadion.

Seriefotballen i Uruguay ble stoppet etter voldshandlingene, og starter først opp igjen kommende helg med de fire kampene som opprinnelig skulle vært spilt 12. mars.

AUF har lovet tettere sikkerhetsoppbud og klubbene har lovet å slutte med å gi gratisbilletter til organiserte supportergjenger kjent som barras bravas, som ofte står bak mye av volden.

- Vi funderer fortsatt på andre tiltak som kan gjøre uruguayansk fotball trygg. Det er komplisert, men vi må gjøre noe for å gjøre livet bedre for supporterne, sier president Eugenio Figueredo i AUF ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere