RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballkommentator satte verdensrekord

Foto: Faksimile: YouTube
Hvor lenge klarer du å rope «gol» uten å trekke pusten?

Den rumenske fotballkommentatoren Ilie Dobre tok helt av da Gaz Metan Medias møtte KUPS Kuopio fra Finland i en kamp i Europa League.

Da det rumenske laget scoret et mål, ropte Dobre ut «gol» på samme måte som søramerikanerne er kjent for. Han gjorde det bare litt lenger.

Lenger enn noen andre i historien, faktisk.

- Jeg har gjort dette i 30 år, nesten 1300 kamper. Jeg har hørt på fotballkamper på radio og TV i Brasil, Argentina, Uruguay, Mexico, Spania, Portugal, Italia, England, Tyskland og Egypt, og jeg har lagt merke til at deres kommentatorer ikke kan matche meg når det blir scoringer, sier Dobre ifølge AIPS.

Den forrige verdensrekorden, som var uoffisiell, var på 19 sekunder og ble satt i Argentina.

Ilie Dobres «gol» varte 27 sekunder, ifølge World Records Academy.

Han har også verdensrekorden for lengste «gol» med åndedrett. Han holdt ut i 42 sekunder da Ciprian Marica scoret i en kamp mellom landslagene til Romania og Bulgaria, i kvalifiseringen til EM i 2008.

Ifølge Dobre skyldes utholdenheten at han verken røker, drikker alkohol eller kaldt vann. Han har kommentert fotball siden 1983 og har utgitt 35 bøker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere