RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballproffer slipper å faste

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Muslimske fotballproffer i Tyskland slipper å delta for fullt i Ramadan.

Det var forrige sesong at andredivisjonsklubben FSV Frankfurt ga tre av sine spillere fordi de deltok i Ramadan, den islamske fastemåneden.

Den tyske klubben hadde en klausul i kontrakten til spillerne om at de ikke kunne delta i Ramadan, med mindre klubben ga tillatelse.

Under Ramadan kan ikke troende innta mat eller drikke fra soloppgang til solnedgang, selv ikke vann. Dette er vanskelig for profesjonelle fotballspillere som er avhengig av et stabilt kosthold for å kunne prestere.

Nå har imidlertid Tysklands sentrale råd for muslimer bestemt at profesjonelle fotballspillere som er muslimer har tillatelse til å bryte fasten.

Rådet tok kontakt med Al-Azhar i Egypt, det øverste rådet for sunnimuslimene. De meddelte igjen at dersom en spiller må ære en kontrakt som er hans eneste inntektskilde, og han må spille kamper under Ramadan, og Ramadan påvirker prestasjonene hans, kan han bryte fasten.

Det europeiske fatwarådet støtter denne avgjørelsen.

- Muslimske fotballproffer kan gjøre opp for fastebruddet ved å faste når det ikke er kamper, og å fortsette å gjøre ære på Gud og Ramadan, sier Aiman Mazyek, generalsekretær i det sentrale rådet for muslimer i Tyskland, ifølge ESPN.

Han la til at å holde kroppen sunn har en viktig rolle i Islam.

Manager i FSV Frankfurt var godt fornøyd med avtalen.

- Vi ønsker velkommen en avtale som nå er blitt gjort som tillater spillere å gjøre sin jobb som profesjonelle i en idrett som krever prestasjoner og samtidig kunne leve livet som troende for fullt, sier Bernd Riesig.

Blant de mer profilerte muslimene i tysk fotball er Bayern Münchens Franck Ribery.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere