RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballrevolusjonen også til Norge

Sist oppdatert:
- Jeg vil innføre dette også i Norge, sier fotballpresident Sondre Kåfjord om UEFA-vedtaket som setter en ny kurs for europeisk fotball.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vedtok torsdag at klubber må ha fire såkalt «egenproduserte» spillere innen 2006/07-sesongen. Innen 2008/09-sesongen må klubbene så ha åtte av disse spillerne.

UEFA anbefaler også at de nasjonale forbundene følger etter, og bruker de samme reglene i nasjonale konkurranser.

Premier League er sterkt kritiske til forslaget. I Norge er man imidlertid positive.

- Min intensjon er at vi skal få til dette i Norge også. Jeg har veldig sans for ideen, og er relativt sikker på at vi kommer til å følge den oppfordringen. Jeg ser ikke for meg noe motstand mot dette, sier NFF-president Sondre Kåfjord til TV 2 Nettavisen.

Kåfjord har også et ønske om å få til en fellesnordisk løsning, og har allerede tatt kontakt med sine kolleger i de andre nordiske landene om dette.

NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, utdyper.

- Vi er veldig positive til dette. Det tvinger klubbene til å gi nasjonale talenter muligheten til å utvikle seg gjennom spill på topplan. Det skaper også likere konkurransevilkår mellom landene, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere