RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballsjokk: Vil skille svarte og hvite tilskuere


Direktøren for Olympiastadion i Kiev hevder han vil rasismen til livs, men forslaget om å plassere svarte supportere på en egen tribune kan gjøre vondt verre.
Direktøren for Olympiastadion i Kiev hevder han vil rasismen til livs, men forslaget om å plassere svarte supportere på en egen tribune kan gjøre vondt verre. Foto: Jack Guez (Afp)
Direktøren for Olympiastadion i Kiev hevder han vil rasismen til livs, men forslaget om å plassere svarte supportere på en egen tribune kan gjøre vondt verre.

– Vi skal kanskje prøve å lage en egen seksjon (for svarte supportere) for å unngå rasisme, sa Volodimir Splitsjenko, direktør for Olympiastadion hvor Dinamo Kiev spiller sine hjemmekamper.

Uttalelsen kommer etter forrige ukes hendelse hvor fire svarte hjemmesupportere ble angrepet under 0-0-kampen i mesterligaen mot Chelsea.

Ideen om å skille supporterne kom fra en journalist, og Splitsjenko reagerte positivt da han fikk høre den. Han kalte det «en god idé» og mente at de sannsynligvis kommer til å følge den opp, skriver Washington Post.

Torsdag åpnet UEFA disiplinærsak mot den ukrainske klubben. De fikk tilsendt en video av antidiskrimineringsnettverket Football Against Racism in Europe (FARE).

– Denne forferdelige hendelsen reflekterer en del av virkeligheten i Sentral- og Øst-Europa, sier FARE-direktør Piara Piwar til The Guardian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere