RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballspiller døde etter spark i magen

ILLUSTRASJONSBILDE: En indonesisk angrepsspiller fra klubben Persiraja Banda Aceh i landet 1. divisjon er død etter å ha fått et spark i magen av en keeper.
ILLUSTRASJONSBILDE: En indonesisk angrepsspiller fra klubben Persiraja Banda Aceh i landet 1. divisjon er død etter å ha fått et spark i magen av en keeper. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En indonesisk angrepsspiller fra klubben Persiraja Banda Aceh i landet 1. divisjon er død etter å ha fått et spark i magen av en keeper.

Episoden som rammet 27 år gamle Akli Fairuz er bare en av mange som har skadd ryktet til fotballen i landet de senere årene. Derfor er fotballforbundet i Indonesia i gang med en omfattende undersøkelse av hendelsen.

Fairuz ble alvorlig skadd i en kamp som ble spilt 10. mai i Banda Ache-regionen på Sumatra. Spilleren var på en retur fra keeperen som deretter kom ut og sparket motstanderen i magen.

Akli Fairuz ble umiddelbart byttet ut, men fortsatte å se på kampen. Først senere da situasjonen hans forverret seg ble han fraktet i all hast til sykehus. Der døde han av skadene 16. mai.

– Vi har en mistanke om at han ikke ble undersøkt godt nok rett etter hendelsen, heter det fra en uttalelse av Mahfudin Nigara i Indonesias Fotballforbund.

– Dette kan ha skjedd fordi reglene ikke ble fulgt, men det er snakk om en voldelig hendelse, og alle som er involvert i dette må straffes, sier Ismed Sofyan. Han er president i den profesjonelle spillerunionen i landet.

– Jeg mener også at klubbledelsen må ta sin del av ansvaret for det som har skjedd, for andre klubber bør ta lærdom av dette og ikke utsette behandlingen av skadde spillere, noe som tydeligvis ble gjort i dette tilfellet, mener Sofyan.

Her kan du se video av den horrible hendelsen (vi advarer mot sterke bilder):


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere