Fotballstjerne vurderte selvmord

Foto: STRINGER/ITALY (Reuters)

Han gikk fra det brasilianske landslaget til alkoholen. Men nå er stjernen tilbake for fullt som lagkamerat med John Arne Riise.

30.09.10 15:14

For fem år siden var Adriano ansett som en av verdens beste angrepsspillere. Han bøttet inn mål for Inter og var fast på det brasilianske landslaget.

Men suksessen gikk ham øyensynlig til hodet, og fremgangen ble byttet ut med motgang, alkoholproblemer og dalende form.

Plutselig forsvant Adriano helt fra fotballen.

Moren tar bladet fra munnen
Nå forteller moren Dona Rosilda i et intervju med Gazzetta dello Sport om hva som egentlig var årsaken til nedturen, skriver Expressen.

Alt skriver seg tilbake til farens død i 2004.

- Adrianos depresjon kom som følge av det. Han har aldri kommet over farens død, sier Rosilda og forteller at ingen noengang forsto hvor alvorlig stilt det var med Adriano.

- All kritikken han fikk gjorde ting bare enda verre, sier hun.

- Vurderte å ta sitt eget liv
Dona Rosilda visste ikke hvordan hun skulle hjelpe sønnen sin, og en dag kom det en urovekkende telefon fra Italia.

- Han ringte og sa at han ikke orket lenger. Han ville slutte med fotballen, og han sa også at han vurderte å ta sitt eget liv, forteller Rosilda.

- Jeg sa han måtte lytte til hjertet sitt. Om han var tvunget til å slutte med fotballen for å bli lykkelig, så var ikke det noe problem, sier hun.

Og slutte med fotballen - det gjorde Adriano.

Inter forsøkte hjelpe
Inter gjorde flere forsøk på å hjelpe brasilianeren, men i april 2009 returnerte han aldri fra en landslagssamling. Istedenfor fortalte han på en pressekonferanse i Brasil at han hadde bestemt seg for å ta en pause fra fotballen.

Moren forteller at sønnen alltid kommer til å elske Milano-klubben for måten den prøvde å få Adriano på banen igjen.

- Vi kommer alltid til å være takknemlige overfor Inter, og spesielt mot president Massimo Moratti som behandlet ham som en sønn. Adriano er lei seg for hvordan saken utviklet seg, forteller Rosilda.

Tilbake for Roma
Størst takknemlighet føler familien likevel overfor Roma, som foran årets sesong ga Adriano en ny sjanse og skrev kontrakt med ham. Da hadde han spilt en sesong hjemme i Flamengo.

- Denne muligheten vil han ikke kaste bort. Det kommer ikke til å bli lett, men i dag har Adriano styrken til å møte og overvinne vanskelighetene, tror Rosalinda.

Det er 28-åringen allerede på god vei til å klare. Senest da Roma slo CFR Cluj 2-1 i mesterligaen tirsdag kom brasilianeren inn rett etter hvilen.

For nå har Adriano hvilt nok og er klar for å ta nye steg i sin internasjonale karriere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.