Fotballstjernens kusine drept av terroristene mens han spilte landskamp

BERØRT: Lassana Diarra mistet kusinen i terrorhandlingene samtidig som han selv spilte treningskamp for det franske landslaget.

BERØRT: Lassana Diarra mistet kusinen i terrorhandlingene samtidig som han selv spilte treningskamp for det franske landslaget. Foto: (Getty Images)

Lassana Diarra hedrer kusinen etter det tragiske terrorangrepet.

Lassana Diarrahadde ventet i mer enn fem år på dette øyeblikket, å endelig kunne dra på seg den franske landslagsdrakten igjen.

Marseille-spilleren hadde jobbet hardt for igjen å komme seg inn i landslagsvarmen, og han struttet av glede og energi inn mot returen med den franske drakten på kroppen igjen.

Men i løpet av kampen skjedde det fatale, som sendte en hel verden i sjokk. Terrorister hadde angrepet flere lokasjoner i Paris, og 129 (foreløpig tall) ble drept av de grusomme handlingene.

For Diarra ble tragedien hakket mer personlig. Hans kusine ble ett av ofrene for terrorhandlingene.

- Var som en storesøster
På Twitter kom han med en uttalelse lørdag hvor han beskrev det siste døgnet for hans del.

- Som dere sikkert allerede har lest, har jeg blitt personlig berørt av angrepene. Min kusine Asta Diakitie var blant ofrene av en av skuddvesklingene som fant sted, akkurat slik som hundrevis av uskyldige franskmenn. Hun betød masse for meg, hun var som en storesøster, skrev Diarra, ifølge Daily Mail.

Men vi kan skru tiden litt tilbake, til omtrent da kampen ble sparket i gang klokken 21.

Diarra startet sentralt på midtbanen for det franske laget, og han struttet av glede.

22 minutter senere, etter at han spilte ballen videre til en lagkamerat, kunne man høre et høyt smell utenfor Stade the France. Det var den første bomben.

Tre minutter senere kunne man høre nok et høylytt smell. Det var den andre bomben som gikk av. Denne gangen stoppet også spillerne opp i et øyeblikk og tittet opp i luften. Denne gangen skjønte de nok at det ikke var fyrverkeri som forårsaket smellene.

Kampen fortsatte som planlagt, samtidig som armerte menn med maskingevær og bombevester beveget seg rundt i Paris og utførte de grusomme handlingene.

Evakuerte
Kampen ble ferdigspilt, Frankrike vant 2-0, men gleden over seieren i comebacket på landslaget stilnet med en gang.

Han, og resten av de tilstedeværende på stadion, fikk vite hva som hadde skjdd i den franske hovedstaden.

De franske og tyske spillerne ble evakuert inn i garderoben, publikum ble evakuert inn på gressmatten.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)


De franske spillerne forlot stadion i retning treningsanlegget til landslaget klokken tre om natten. De tyske spillerne ble værende til morgenen etter.

Vinner over terroristene
Diarras lagkamerat på landslaget, Antoine Griezmann, kunne også ha mistet en av sine nærmeste. Hans søster klarte å komme seg ut i tide fra Bataclan, som var ett av stedene de avskyelige hendelsene ble utført.

Til tross for hendelsene, har de franske spillerne valgt å vise sin avsky mot handlingene ved å gjennomføre treningskampen tirsdag kveld mot det engelske landslaget som planlagt.

Til stede på Wembley, som en del av den franske troppen, finner du en spiller som nekter å la terroristene vinne.

Lassana Diarra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.