Fotballstreiken i Danmark suspendert

Fotballstreiken i Danmark ble onsdag morgen suspendert etter 20 timer med forhandlinger. Spillerne kan spille kamper igjen med øyeblikkelig virkning.

25.08.04 13:17

Streiken er suspendert til 6. september, og spillerne møtes til trening snarest. Det vil bli spilt kamper allerede til helgen. Det er gode nyheter for Magne Hoseth, som ikke fikk mange kampene for FC København før streiken trådte i kraft.

- Det gleder meg utrolig mye. Det blir litt kort varsel, men vi skal nok klare å komme i gang igjen, sa Silkeborg-trener Viggo Jensen, som har fått garantier fra sine spillere om at formen er blitt holdt ved like.

Enige om avtale
De to partene i streiken, Divisjonsforeningen og Spillerforeningen, er blitt enige om en rammeavtale som inneholder løsninger på både U23-regelen og spørsmålet om Divisjonsforeningens kompetanse rundt overgangsspørsmål. Disse to elementene var stridens kjerne.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau har Spillerforeningen akseptert Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) overgangsregler, som gir rett til kompensasjon for spillere under 23 år hvis de skifter klubb etter at kontrakten er gått ut.

De to partene er også blitt enige om at reglene kun gjelder hvis spillerne går til utlandet, og ikke mellom danske klubber. Spillerens klubb skal også ha tilbudt spilleren "et tilbud om kontraktsforlengelse i rimelig tid innen kontraktsutløpet".

Spillerforeningen bestemte seg også for å droppe søksmålet mot Det danske fotballforbundet (DBU) fra november i fjor. Foreningen likte ikke at DBU hadde innført FIFAs overgangsregler i standardkontraktene, og mente at de ikke hadde nok kompetanse til å endre kontraktene, samt at det var i strid med EUs regler om fri flyt av arbeidskraft.

Partene har fortsatt igjen å forhandle om andre element i avtalen, som minimumslønn og arbeidstider
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.