Fowler til Australia

Foto: (EPA/Scanpix)

«Gud» med toårskontrakt Down Under.

04.02.09 12:02

Robbie Fowlers karriere går inn i et nytt kapittel. Onsdag ble han enig med australske North Queensland Fury om en toårskontrakt. Forhandlingene hadde pågått siden Fowler ble frigitt fra Blackburn i januar.

- Han kom over hit og likte det han så. Han likte også ambisjonene her. Han ønsker ikke å være nest best, sier Fury-trener Ian Ferguson til Brisbane Times.

- Og hva vil det bety for oss? Han vil få rumper til setene våre. Mennesker fra forskjellige kulturer vil komme på kampene våre. De vil komme for å se på ham. Så stor er han, legger han til.

33 år gamle Fowler scoret 171 mål på 330 kamper for Liverpool under sitt første opphold i klubben, 14 mål på 33 kamper for Leeds, 27 mål på 92 kamper for Manchester City og til slutt 12 mål på 35 kamper for Liverpool i 2006-07-sesongen.

Etterpå har han prøvd seg i Cardiff, og senest i Blackburn, men til tross for totalt seks kamper scoret han aldri for Morten Gamst Pedersens klubb denne sesongen.

Kallenavnet Gud, som han fikk av Liverpool-fansen, var kanskje ikke så rart. Han har spilt for klubben helt siden 11-årsalderen, scoret over 30 mål i tre påfølgende sesonger og har fortsatt rekorden for tidenes raskeste hat trick i Premier League, etter tre mål på 4,33 minutter mot Arsenal.

Han debuterte for Liverpool med mål mot Fulham i en ligacupkamp i 1993, og i returkampen 14 dager senere scoret han så alle lagets fem mål i 5-0-seieren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag