RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DEBUT? Paddy McNair er med i Manchester Uniteds tropp.
DEBUT? Paddy McNair er med i Manchester Uniteds tropp. Foto: Martin Rickett (PA / NTB scanpix)

Fra 285 tilskuere til United-sjokk

Vet du hvem Manchester Uniteds redningsmann er?

Manchester United sliter med skader i forsvaret. Før helgens kamp mot West Ham er profiler som Jonny Evans, Phil Jones og Chris Smalling alle ute.

I tillegg er Tyler Blackett suspendert. Han ble utvist i forrige runde, da han lagde straffe mot Leicester. United tapte kampen med solide 5-3.

Torsdag bekreftet manager Louis van Gaal at han nå ser mot klubbens ungdomsakademi i jakten på erstattere. Fredag ble det kjent hvilke to ungdomsspillere nederlenderen har kalt opp til helgens tropp.

21 år gamle Tom Thorpe og 19 år gamle Paddy McNair får sjansen.

- Vi har totalt ni skader og én spiller suspendert. Nå må ungdomsspillerne gripe sjansen. De er alltid klare. De er sultne på spilletid og Uniteds ungdomsakademi holder et høyt nivå, så vi vet de er gode nok, sier han.

- Det er selvsagt stor forskjell på ungdomskamper og Premier League, men én kamp på toppnivå er nok til å vise seg fram, sier manageren.

Ukjent nordire
Tom Thorpe har vært i United-systemet siden 2009 og er for de fleste en kjent navn, selv om han har til gode å debutere for klubbens A-lag.

Sist sesong var han blant annet på lån i Birmingham.

Når det gjelder 19-åringen McNair er han et mer ubeskrevet blad. Nordiren er ikke en mann det har vært gigantiske forhåpninger til på Old Trafford.

Forsvarsspilleren, som tidligere også har spilt en del på midtbanen, fikk sin U21-debut for Nord Irland så sent som tidligere denne måneden.

Han spilte på midtbanen da nordirene tapte 4-1 mot Serbia.

Det var hans største kamp hittil i karrieren og han spilte foran svimlende 285 tilskuere. På Old Trafford er det ventet at 76.000 vil møte opp lørdag.

Blind stopper?
McNair kom til United i 2011 og har spilt en del for klubbens ungdomslag. I 2013 skrev han under på en lærlingkontrakt som varer i tre år.

Han har den siste tiden vært fast inventar på klubbens U21-lag.

19-åringen ble hentet til den engelske klubben som midtbanespiller, men ble omskolert av Paul McGuiness til stopper i 2012/13-sesongen. Ifølge The Independent minner McNair litt om Phil Jones, siden han er anvendelig.

Alternativet til å dytte unge McNair inn i forsvaret, skal ifølge The Guardian, være å bruke nykommer Daley Blind på stopperplass. Den anvendelige nederlenderen har spilt både midtbane, back og stopper tidligere i karrieren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere