RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Angel til helvete

YDMYKET: Manchester United ble gruset borte mot MK Dons i ligacupen.
YDMYKET: Manchester United ble gruset borte mot MK Dons i ligacupen. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nytt sjokk for Manchester United.

MK DONS - MANCHESTER UNITED 4-0:

Louis van Gaal har ikke fått det helt til å svinge med Manchester United så langt denne høsten og klubben står med kun ett poeng etter to ligakamper.

Tirsdag kveld var det imidlertid en ypperlig mulighet til å spille på seg litt selvtillit i møtet med MK Dons i ligacupens andre runde. United går tidlig inn i turneringen, siden klubben ikke skal delta i noe europacup denne sesongen.

Van Gaal hadde valgt å gi flere reserver og unggutter sjansen i kampen. Folk som Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Danny Welbeck og Anderson spilte fra start. Unggutter som Nick Powell, Michael Keane og Saidy Janko spilte også.

Det ble imidlertid ikke en kveld med mange mål og nyvunnet selvtillit for United. Premier League-klubben tapte hele 4-0 mot gutta fra League One.

Will Grigg scoret to mål, mens Benik Afobe gjorde det samme.

- Gjør feil
United-fansen kunne i det minste trøste seg med at superstjernen Angel Di Maria ble klar for klubben tirsdag og blir tidenes dyreste spiller i England.

- Dette handler om at vi gjør feil på dårlige tidspunkt. Målene vi fikk imot kom etter store feil, feil du ikke kan gjøre. Plutselig sto det 2-0 og da er det vanskelig å slå tilbake. Etter pause skapte vi mye, men hadde ikke nok flaks. To nye feil førte til at det ble 3-0 og 4-0, sier van Gaal til Sky Sports.

- Vi har mange skader og derfor stilte jeg med et ungt lag. Jeg har sett dem gjøre sitt beste og du kan ikke vente mer. Fansen må ha tro på vår filosofi, vi bygger et lag, men det blir ikke ferdig på en måned eller et år. Dette er skuffende, men vi må beholde troen på oss selv, sier manageren videre.

Etter det skuffende tapet skrev likevel van Gaal flittig autografer til fansen. Noen reagerte på dette, men MK-trener Karl Robinson synes det var greit.

- Noen vil kanskje kritisere ham for det, men det er ikke opp til meg å dømme. Jeg ser opp til ham. Han skrev autografer til ungene og uansett hva van Gaal velger å gjøre etter en kamp, så er det ikke min jobb å kritisere ham.

Fikk en smell
United har slitt innledningsvis denne sesongen og første omgang borte mot MK Dons ble heller ingen opptur. Gjestene slet med å få til sitt spill.

Det ble mye upresist og slurvete pasningsspill fra Uniteds side og tidvis var det faktisk hjemmelaget som kjørte kampen på Stadium MK.

Louis van Gaals gutter var likevel ikke helt fortapt og Nick Powell på midten hadde i noen situasjoner et fint samarbeid med Danny Welbeck og Javier Hernandez, men kombinasjonene dem imellom ga ikke tellende resultat.

SCORET TO GANGER: Will Grigg.

I det 26. minutt skulle det i stedet smelle i andre enden av banen. Jonny Evans vartet opp med en generaltabbe, da hans forsøk på å spille seg ut havnet i føttene på Will Grigg. Han takket og sendte MK Dons i føringen.

Mot slutten av første omgang satte United igjen opp dampen litt, men det ble mye nesten og vertene forsvarte seg bra. Til pause sto det 1-0 til MK.

Ble ydmyket
Andre omgang skulle ikke bli noe bedre. Det åpnet med at MK Dons ropte på straffe etter at ballen så ut til å ha gått i hånden på Jonny Evans, men dommeren var ikke enig i den vurderingen og vinket spillet videre.

Like etter var det likevel grunn til jubel for hjemmelaget. United ga bort ballen og Ben Reeves satte fart. Han fant Grigg, som satte inn sitt andre mål.

I det 70. minutt skulle vondt bli verre.

Gjestene fortsatte å slå upresise pasninger og MK Dons tok vare på gavepakkene. Denne gangen var den innbytter Benik Afobe som takket og bukket, før han satte ballen forbi David De Gea. Reeves sto for pasningen.

Mot slutten hadde begge lag gode sjanser til å påvirke resultatet ytterligere. Adnan Januzaj satte blant annet ballen i stolpen. I stedet satte Afobe inn vertenes fjerde mål på slutten og gjorde ydmykelsen total.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere