*Nettavisen* Sport.

Fra Bad Boy til målmaskin

Foto: (Reuters/Scanpix)

Han sendte motspillere på sykehus, kalte dem homoseksuelle og klaget på fotballjenter. Søndag ble han Brasils store helt.

21.06.10 09:11

BRASIL-ELFENBENSKYSTEN 3-1:

Han har opplevd mye, Luis Fabiano.

I 2005 ble moren hans kidnappet av væpnede menn, og hun ble først funnet etter 65 dager. Les saken: Morens kidnapping er bare ett av hindrene Luis Fabiano har overkommet på veien til Sør-Afrika.

Først Bad Boy
Lenge var han selv også omtalt som «Bad Boy» i hjemlandet. Han var jevnlig involvert i bråk, og høyde- eller bunnpunktet kom i 2003 da han sendte en motspiller til sykehus etter et velrettet spark i nakken hans.

Se angrepet i et You Tube-klipp nederst i saken.

- Jeg vil heller angripe en argentiner enn å ta et straffespark, freste han til tv-kameraene da han forlot banen.

Han var uansett heldig. Straffen var nemlig bare tre kampers utestengelse.

I en enkelt sesong ble han en gang utvist fire ganger. Da han ble utvist av en kvinnelig dommer, var svaret følgende:

- De har jo ikke peiling uansett.

Da han ble utvist for å ha gitt Rodolfo en albue, kontret han med å kalle motspilleren homoseksuell.

- Ja, han gikk jo i bakken som en homo.

Til slutt var det så ille at han måtte til terapeuter for å få kontroll over temperamentet sitt. Og heldigvis, dermed døde Bad Boy.

Målene forsvant imidlertid ikke, og etter hvert fikk han et nytt kallenavn - «O Fabuloso» – den fabelaktige.

Første landslagsmål i 2010
Søndag, etter seks kamper uten mål på landslaget, viste han seg omsider fram fra sin aller beste side igjen. Kampen mellom de to storhetene var nemlig lenge veldig jevn. Det var bare en forskjell, og den var stor. Det var Luis Fabiano.

Først mottok han en pasning fra Kaka, og fra drøyt ti meters hold, litt skrått, dundret han den knallhardt opp i nærmeste kryss. En vanvittig avslutning som få keepere i verden hadde tatt.

Så, i 2. omgang, kom han gjennom igjen. Først slapp han unna en takling, så vippet han ballen over oppasseren - to ganger - og dunket ballen i mål. Hands? Ja, men dommeren så det ikke, og dermed var kampen egentlig avgjort.

Elano gjorde så 3-0 etter nytt godt Kaka-forarbeid, før Didier Drogba fikk æren av å redusere for Elfenbenskysten. Det målet kan også bli viktig. Hvis Brasil vinner alle sine gruppespillskamper, og alle også slår Nord-Korea, vil det bli målforskjellen som avgjør om det blir Portugal eller Elfenbenskysten som følger Brasil videre fra denne gruppa.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Brasils seier kom imidlertid ikke uten bivirkninger.

Skade og rødt kort
Elano forlot banen med skade, og Kaka fikk det som må være et av tidenes mest uforståelige røde kort. Kader Keita løp inn i en stillestående og intetanende Kaka, som egentlig ikke rørte på seg. Det vil si, han løftet kanskje albuen en halv centimeter, slik at den muligens touchet ivorianeren så vidt i mageregionen. Men hvem rører ikke på seg når man blir løpt ned? Dommeren skjønte imidlertid lite, synes det var verdt et nytt gult og dermed rødt kort.

Forstå det den som kan.

Undertegnede gjør det nemlig ikke.

Det ironiske er at utvisningen også skader ivorianerne. Brassene må jo nå klare seg uten Kaka mot Portugal, og hvis det er én ting afrikanerne trenger så er det jo en ny brasse-seier der. Hvis ikke er Elfenbenskysten ute etter gruppespillet også denne gangen.

Si din mening om brassene, ivorianerne og utvisningen i kommentarfeltet under.Under kan du se klippet hvor Bad Boy Fabiano angriper en River Plate-spiller.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.