*Nettavisen* Sport.

Fra grusomt til brukbart for Brasil

Foto: (AFP/Scanpix)

Brasil reiste seg etter en grusom første omgang mot Australia. - Herfra blir vi bare bedre, advarer Ze Roberto.LES: LIVE: Frankrike - Sør-KoreaLES: Australia tatt for gamblingLES: Missen som ødela

18.06.06 22:19

BRASIL - AUSTRALIA 2-0: Etter en nitrist første omgang med 45 minutters gåfotball, tok kampen seg kraftig opp etter sidebytte. Brasil spilte riktignok ikke som en mesterskapskadidat etter sidebytte heller, men underholdningsverdien var til tider stor.

Markkryper
- Vi blir nok bedre enn dette. Jeg tror vi bare blir bedre og bedre for hver kamp. Vi prøvde å spille vårt eget spill fra start, men vi møtte et veldig bra lag som var solide i forsvar, forklarer Ze Roberto etter Brasils niende strake VM-seier.

Bare tre minutter ut i andre omgang fikk Adriano upresset sende av gårde et skudd fra 18 meter - ikke i klasse med suserne vi har sett tidligere i mesterskapet - men en markkryper som snek seg inn helt nede ved stolpen.

Etter scoringen måtte Australia høyere opp på banen. For i de første 45 minuttene var Guus Hiddinks menn svært kompakte og velorgansierte bakover. Men med 0-1 i fleisene rett etter sidebytte, måtte laget våge mer fremover. Det åpnet selvsagt også større rom for Brasil offensivt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Megasjanse
Tolv minutter senere fikk Harry Kewell, som akkurat hadde erstattet Tim Cahill, en stor sjanse til å sette inn Australias utligning. Brasil-keeper Dida gjorde en kjempetabbe og mistet ballen ned i beina på Kewell, men Liverpool-spissen klarte utrolig nok å sette ballen til side for det tomme målet fra seks meter.

Etter dette hadde begge lag flere store muligheter, men ytterligere scoringer ble det ikke før i siste minutt av ordinær tid. Innbytter Fred hadde vært på banen i mindre enn to minutter da han scoret sitt ett av sine enkleste mål i karrieren. Robinho skjøt via Mark Schwarzer og i stolpen, og John Carews lagkamerat trengte bare å dytte ballen over streken.

Etter kampen takket Fred Gud - og dediserte scoringen til sin far.

- Jeg skal gi matchballen til min far. Men først skal alle spillerne få signere den, sier mannen bak 2-0-scoringen

- Jeg takker Gud for at vi klarte å vinne. Vi er klare for andre runde, så nå kan vi slappe av og spille mer åpent. Jeg er selvsagt kjempeglad for å ha scoret rett etter at jeg ble byttet inn, jubler han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blek Ronaldo - igjen
Australia kjempet heroisk gjennom hele kampen, og satte Dida på flere prøver. Likevel var det helt fortjent at Brasil, tross en grusomt svak første omgang, halte i land seieren. VM-favoritten skapte nemlig flere sjanser enn Australia. Foruten de to fulltrefferne var Kaka nærmest da han headet en corner i stolpen sju minutter før slutt.

Australia har uansett fortsatt gode sjanser til å ta seg videre til åttedelsfinalen. Med poeng mot Kroatia er Guus Hiddinks menn videre såfremt Japan ikke slår Brasil med minst to mål.

- Det er svært skuffende å ikke få noe ut av kampen, men Brasil er Brasil og vi bød dem på god motstand, sier Mark Viduka.

- Dersom vi får et bra resultat mot Kroatia, har vi fortsatt sjansen til å gå videre, minner han om.

Ronaldo fikk for øvrig på nytt tillit fra start av Brasil-trener Carlos Alberto Parreira. Den hardt kritiserte Real Madrid-spissen var nok en gang en skygge av sitt gamle jeg, og ruslet av banen til pipekonsert 18 minutter før slutt.

Her finner du tabell og kampoversikt for gruppe F.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag