Gå til sidens hovedinnhold

Fra Kamma til New York

Erik Solér henter HamKam-back til den amerikanske proffligaen MLS.

(ANB) Amerikanske Jonathan Borrajo, som spilte 27 ligakamper for Hamar-klubben sist sesong, er nå klar for større eventyr. 24-åringen blir lagkamerat med Jan Gunnar Solli i New York Red Bulls.

Erik Solér er sportsdirektør i den amerikanske storklubben, mens svenske Hans Backe sitter i trenerstolen. Sammen har de kastet øynene på Borrajo.

- Vi mener at Jonathan er en spennende spiller, som kan konkurrere om en plass på laget vårt, sier Solér til klubbens hjemmeside.

Kommer hjem
- Jonathan var viktig da hans gamle klubb sikret seg opprykk til 1. divisjon i Norge i 2010, og vi er storfornøyd med å hente en lokal, ung gutt tilbake til MLS og hjemstedet, tilføyer han.

Borrajo er opprinnelig fra New York, og har tidligere spilt for både New Jersey Rangers og Real Maryland Monarchs før han kom til HamKam i 2010.

I Real Maryland Monarchs var han lagkaptein – og en av klubbens aller viktigste spillere. Nå ser 24-åringen fram til et nytt eventyr.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse å få spille for førstelaget. Det er noe jeg alltid har jobbet for, sier han på klubbens hjemmesider.

Flere fra norsk fotball
New York Red Bulls, som har Thierry Henry som sin store stjerne, ble nummer ti i 2011-utgaven av Major League Soccer.

Klubben har for øvrig et par tidligere norgesvenner i sin stall – i tillegg til Jan Gunnar Solli. Costaricanske Roy Miller har en fortid i både Bodø/Glimt og Rosenborg, mens estiske Joel Lindpere har vært både i Brann og Tromsø. (ANB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar