RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRIST SKJEBNE: Michu herjet i Premier League i 2012/13-sesongen.
TRIST SKJEBNE: Michu herjet i Premier League i 2012/13-sesongen. Foto: Olly Greenwood (Afp / NTB scanpix)

Fra sensasjon i Premier League til amatørfotball

Sist oppdatert:
Den spanske profilen drømmer om en ny start.

I 2012/13-sesongen scoret spanske Michu 18 mål på 35 kamper i Premier League og det så ut til at Swansea hadde gjort et stort kupp.

Prestasjonen til Michu var såpass imponerende at Nettavisen plukket ham utpå årets lag i Premier League den sesongen.

Eventyret om spanjolen skulle imidlertid få en brå slutt i Swansea. Etter debutsesongen ble det kun 17 kamper til for waliserne og seks scoringer.

Et lånopphold i Napoli ble heller ingen suksess og det virket som Michu hadde en egen evne til å komme på kant med trenere og lagkompiser.

Samtidig slet han også med skader.

Nå er 29-åringen løst fra kontrakten med Premier League-klubben. Neste stopp for spilleren er hjemlandet Spania og Union Popular de Langreo.

Det skrev The Guardian tirsdag.

For et år siden var Michu på banen i Champions League for Napoli og nå skal han altså spille på fjerde nivå i spansk fotball.

Union Popular de Langreo er trent av Michus bror, Hernán Perez. Michu sluttet seg til klubben allerede i sommer, men det er først nå at alt nødvendig papirarbeid er i orden og 29-åringen kan få sin debut.

Fram til nå har han offisielt vært Swansea-spiller. For 12 år siden, før han fikk sitt gjennombrudd, spilte Michu på samme nivå, nivå fire i Spania.

Veien gikk videre til Celta Vigo, Ray Vallecano og så Swansea.

- Forhåpentligvis kan han komme tilbake på sitt tidligere nivå. Jeg håper oppholdet hans her bare er midlertidig og at han i løpet av noen måneder er tilbake på et høyere nivå. Om han er bedre etter en tre-fire måneder, både i ankelen og mentalt, og en større klubb ønsker ham, kan han igjen få sjansen til å spille for en klubb i den øverste divisjonen, sier bror Perez.

Michu står bokført med én landskamp for Spania. Den kom under storhetstiden i Swansea i en privatkamp mot Uruguay i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere