*Nettavisen* Sport.

Fra slakt til hyllest

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Sist uke slaktet han spillerne, men etter seieren over Vålerenga kunne ikke Ronny Deila (32) få rost Godset-spillerne nok.

25.08.08 23:46

VÅLERENGA-STRØMSGODSET 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): – I dag hadde vi marginene med oss og er litt heldige som vinner. Men tidligere i sesongen har marginene gått imot oss, så sånn sett er det fortjent at vi vinner i dag, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Nettavisen.

Han så drammenserne ta sin første borteseier i årets Tippeliga, og det mot et Vålerenga med fire spillere som var med i landskampen mot Irland sist onsdag. Samtidig passerte Godset oslolaget på tabellen og avanserte til 7. plass. Det er Deila godt fornøyd med.

– Målet for sesongen var å ta flere poeng i år enn i fjor, da tok vi 30. Nå har vi 25 poeng og har åtte kamper igjen, så det målet bør vi klare, sier han.

– Oppgaven framover nå er å gjøre det samme på bortebane som vi gjør på hjemmebane. Nå som vi endelig har en borteseier, er målet å få flere av dem.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

– Viser karakter
Forrige helg høvlet Deila over spilleren etter cuptapet for Stabæk (1-4). Men mandag kveld fikk mange av de samme gutta skryt.

– Jeg er veldig fornøyd med å se at flere av spillere reiste seg. Mattias Andersson sto på og ga 100 prosent i alt. Christer George har funnet rollen sin og trykte på kampen gjennom, midtstopperne ryddet unna og Espen Johnsen hadde flere praktredninger, sier Deila.

Deila mener at laget hans ville tapt en slik kamp tidligere i sesongen.

– Når vi har fått en baklengs før i år, har alt raknet. Men i dag holdt vi stand selv om de fikk en tidlig scoring etter pause. Vi kom tilbake og scoret når sjansen bød seg. Det viser karakter, sier Deila.

Stor Winsnes
Det viste noe annet også: Klasse. For Fredrik Winsnes’ gjennombruddspasning til Christer George før 2-1-scoringen må ha fått landslagssjef Åge Hareide til å glise.

– Jeg var fornøyd med den. Christer startet på et fint løp, og da var det bare å løfte ballen, sier Winsnes til Nettavisen.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum

Winsnes sto for de prestasjonene som landslagskollegene Martin Andresen og Kristofer Hæstad ikke gjorde for VIF. Han strødde pasninger presist, beholdt roen og slo gjennombruddspasninger.

– Fredrik er i kanonform og er utrolig viktig for oss i kamper som dette, sier Deila.

– VIF mangler trygghet
Akkurat som Bodø/Glimt på sitt beste i år, er Strømsgodset gode når de kan vinne ballen og komme med mange spillere på overganger. Akkurat slik de gjorde mot VIF. Etter den tidlige 1-0-scoringen, lå Godset kompakt og gikk raskt i angrep når bruddene kom.

– Vi gjør hverandre gode og alle kjenner relasjonene i laget, det er vår styrke, sier Deila.

– Vi henter spillere til klubben som er trygg i 4-3-3-formasjonen, det er noe vi har tradisjon på. I Vålerenga er de kanskje ikke like trygge, med mange nye spillere og et nytt system.

Likevel var Godset heldige som vant på Ullevaal. VIF skapte sjanse på sjanse, og både Moa Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm og Lars Iver Strand burde ha scoret. Men utover i kampen var det lett å se hvorfor VIF kun har scoret 10 mål på ni hjemmekamper. Bare bunnlaget Hamkam er svakere.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.