*Nettavisen* Sport.

Fra storscorer til servitør

Foto: brynefk.no

Marius Helle la opp til fire scoringer før han selv satte kronen på verket i Brynes lokaloppgjør mot Randaberg.

10.04.11 20:45

BRYNE - RANDABERG 7-0:

Jærbuene kunne ikke bedt om en bedre start på årets Adeccoliga. I seriepremieren ble det 1-0 borte mot nabo Sandnes Ulf.

Søndag ble derbyseieren fulgt opp med en maktdemonstrasjon i årets første hjemmekamp på Bryne stadion. Bryne stoppet ikke før de hadde satt inn 7-0 da Randaberg, den andre lokalrivalen på nest høyeste nivå i år, kom på besøk.

I begivenhetenes sentrum sto Marius Helle. Mannen som scoret bøttevis av mål for jærbuene i fjorårssesongen, 17 på 15 kamper for å være eksakt, før han forsvant til Stabæk i august.

Kom tilbake
Helle gjorde vendereis i vinter, og kom tilbake for å hjelpe Bryne til en bedre plassering enn den skuffende niendeplassen fra i fjor. Og det merkes godt på Bryne stadion, selv om klubben også har hentet inn andre spisser med erfaring fra Tippeligaen i Tommy Høiland og Kai Risholt.

Helle startet søndag på venstreflanken for jærbuene, mens Høiland og Risholt la beslag på spissplassene.

Det så ut til å være en god oppskrift på suksess. Risholt og Høiland scoret kampens to første mål etter 26 og 31 minutter. Begge etter målgivende pasning fra Helle.

Se kampforløpet minutt for minutt her

Klaus Vikesdal Petersen stusset så inn en dødball fra Vegar Landro og sørget for at Bryne fikk en komfortabel tremålsledelse til pause.

En frisparkscoring av Alexander Midtsian sørget for at festen fortsatte for Bryne-tilhengerne like etter pausen. Så serverte Marius Helle igjen Tommy Høiland til en enkel scoring etter å ha driblet seg lekende lett inn Randabergs 16-meter.

Ydmyket gjestene
Men 5-0 var absolutt ikke nok for Bryne og Helle, selv om gjestene nok hadde håpet at stormen på Jæren vill roe seg.

Randabergs Daniel Berntsen lot frustrasjonen ta overhånd og pådro seg direkte rødt kort etter en stygg takling mot Klaus Vikesdal Petersen.

Marius Helle fortsatte imidlertid å underholde. Banens beste lurte borteforsvaret på nytt med et overhopp som ga innbytter Geir Dahle Høyland muligheten han trengte for å sette ballen forbi Olav Dalen for sjette gang i kampen.

Helle kunne likevel ikke gi seg før han hadde scoret selv. På overtid, da feststemte hjemmefans forberedte seg til å klappe Bryne-spillerne av banen, dro 27-åringen fram dribleferdighetene på nytt.

Den påfølgende avslutningen ble plassert utakbart opp i nettet bak Dalen, og oppsummerte Brynes drømmekveld på en fin måte. Helle og Bryne er utvilsomt en god match.

Tre lag med seks poeng
Strømmen og Ranheim har også full pott etter to serierunder på nest høyeste nivå. Gråkledte Strømmen slo Sandens Ulf 4-2 etter en underholdende kamp på Romerike.

Ranheim fikk hjelp av et selvmål til å vinne borteoppgjøret mot HamKam med 1-0. I premieren mot Løv-Ham sikret trønderne de første tre poengene etter med et straffespark i siste spilleminutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.