*Nettavisen* Sport.

Fra Tottenham til VIF

Vålerenga har sikret seg den tidligere Tottenham-spilleren Mbulelo Mabizela (24).

01.08.06 15:30

Sørafrikaneren skrev søndag under for Oslo-klubben frem til sommeren 2007 – under forutsetning av at han får arbeidstillatelse. Vålerenga har skrevet en kontrakt som kan annulleres etter hver sesong. Dette på grunn av spillerens noe frynsete fortid.

Ifølge VG skal spilleren tre ganger ha kommet for sent tilbake etter landslagsoppdrag da han var i Tottenham. Han ble løst fra kontrakten med Premier League-klubben i fjor høst.

Vålerenga ville uansett ha retten til å terminere avtalen - hvis noe skulle skje også nå.

- Det kan være hvis spilleren har tilpassningsvansker, hvis det dukker opp noen disiplinære ting, eller om han ikke yter og presterer som vi tror han vil gjøre, sier Lars Bohinen til Vålerengas nettsider.

Gir ham 2-3 måneder
Spilleren selv er utrent nå, men CV´en imponerer fjorårets sølvlag.

- Han er for øyeblikket ganske utrent, og hadde nok ikke fått kontrakt kun i utgangspunkt av treningskampene. Men, vi ser at han har mye fotball i seg. Det skal ikke legges skjul på at det er spillerens CV som gjør at vi ønsker å knytte oss til han. Han har masse potensial, som vi har lyst å prøve å få ut av han, sier Bohinen.

Vålerenga regner med at det tar 2-3 måneder før han når toppformen.

Anvendelig
Mabizela scoret ett mål på ti kamper for Tottenham. Han har tidligere vært kaptein på det sørafrikanske landslaget, og var også kaptein i Orlando Pirates som han spilte for før han dro til England.

- Han kan spille over hele forsvarsrekka, men har også fungert som defensiv midtbane. Vi ser først og fremst på ham som en mitbanemann, sier VIF-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.