RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra VM-feber til toppkamp

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-back Cristian Gamboa kommer til toppkampen mot Strømsgodset med landslagssuksess i bagasjen.

Mens mange av lagkameratene har spilt landslagsfotball i Europa de siste ukene, har 23-åringen tatt den lange turen hjem til Costa Rica. Det har naturligvis kostet krefter, men turen har på ingen som helst måte vært bortkastet.

Med Gamboa som sentral brikke i startoppstillingen er nemlig Costa Rica i ferd med å sikre seg billett til neste års VM-sluttspill i Brasil. Gamboa & co. er ubeseiret på fire kamper – og har heller ikke sluppet inn mål i den samme perioden. Tirsdag tok man et langt skritt mot sluttspillet med 2-0-seier over Panama.

Målscorere var Fulham-proff Bryan Ruiz og tidligere Fredrikstad-profil Celso Borges.

Tidligere denne måneden ble det 0-0 mot Mexico og 1-0-seier over Honduras.

Tre går rett videre
– Det har vært tre vanskelige kamper, men svært viktige for landslaget. Resultatene har vært veldig bra, og vi ligger godt an til å nå sluttspillet, konstaterer Gamboa overfor rbk.no.

Seks lag inngår i den fjerde og siste kvalifiseringsrunden i det såkalte CONCACAF-området (Nord- og Mellom-Amerika). De tre beste nasjonene, etter at alle lagene har møtt hverandre to ganger, går til VM. Lag nummer fire skal ut i play off om den siste VM-billetten – mot Oseania-mester New Zealand.

Når fire kamper gjenstår innehar Cristian Gamboa og Costa Rica andreplassen. Ned til Honduras på fjerdeplass skiller det fire poeng. Utsiktene til VM-spill er med andre ord lyse, men RBK-backen tar ingenting for gitt.

– Man vet aldri med de sentralamerikanske landene i disse kvalifiseringene. Vi har spilt bra, men trenger seier i minst to kamper til for å være sikret plass, tror han.

Kvalifiseringen avsluttes med fire kamper i høst.

Klar for Godset
Før den tid skal imidlertid Gamboa ha fullt fokus på Rosenborg. Etter tre 90-minutters kamper og 14 timers flytur hjem fra Costa Rica, var det imidlertid en litt sliten høyreback som dukket opp på Lerkendal fredag.

En nattevåken baby bidrar heller ikke til at 23-åringen får optimalt med hvile om dagen.

– Jeg har sovet de gangene jeg har hatt mulighet, et par timer på ettermiddagen og sånn. I natt hadde imidlertid gutten min trøbbel med å sove, smiler han.

Gamboa melder seg likevel klar til lørdagens storkamp mot Strømsgodset på Lerkendal.

– Ja, hvis treneren vil ha meg med, så tror jeg at jeg kan spille.

Costaricaneren vet godt hva som står på spill.

– Det er årets viktigste kamp for oss. Hvis vi kan slå Godset her hjemme, tror jeg vi har en god sjanse til å ta gull i år, sier han.

I så fall kan det bli en skikkelig jubelhøst for den fotrappe høyrebacken. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere