SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Alle som har fulgt med på norsk fotball i år har fått med seg den fenomenale starten på sesongen Brann har hatt. Mandag sikret de nok en seier på bortebane mot Odd, og fasit på de 14 første kampene er smått utrolige 10 seiere, 4 uavgjort og 0 tap.

Laget som endte på 5. plass forrige sesong har allerede plukket flere poeng på fremmed gress hittil i år enn de gjorde i hele fjor, Brann har heller ikke gitt fra seg poeng i en kamp de har ledet i, og de er eneste lag uten tap.

I mandagens sier i Skien spilte Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen samtlige 90 minutter, sistnevnte med en strekk gjennom hele kampen. Superveteran Daniel Braaten spilte det siste kvarteret. Det er nemlig ingen selvfølgelighet at disse tre spillerne skulle spille på samme lag for serielederen etter 14 runder av Eliteserien.

Sivert Heltne Nilsen ble før sesongen 2014 hentet til hovedstaden og Vålerenga etter å ha spilt over 100 kamper for Hødd. I Vålerenga noterte han seg for 45 kamper for A-laget og en kamp for B-laget. I VIF ble han ingen stor suksess, og hans siste kamp ble et 1-2 tap på hjemmebane mot Bodø/Glimt.

Sommeren 2015 ble han hentet av sin far til OBOS-ligaen og Bergen. Heltne Nilsen var faktisk Lars Arne Nilsens aller første signering etter at han overtok trenergjerningen i Brann. Siden den gang har han rykket opp, kommet på 2. plass i Eliteserien og vært fast på laget siden overgangen.

- Jeg kom til Brann fordi jeg ville være med på oppturen fra OBOS, og det har nærmest vært en eneste stor opptur siden jeg kom, sa Heltne Nilsen til Nettavisen etter seieren til Odd.

- Da jeg var ung var Brann og Newcastle de eneste jeg ville spille for, så det er klart det er gøy. Jeg lever på en måte drømmen, legger han til.

Ruben Kristiansen ble hentet til Vålerenga fra OBOS-ligaen og Tromsø på deadlineday 2014. I Vålerenga fikk han i likhet med Heltne Nilsen 45 kamper, men i august året etter sa det stopp. Backen var ikke lenger ønsket på Ullevaal, og Brann banket på døren.

Til tross for å spille OBOS valgte den fleksible backen Vestlandet og Nystemten, og 79 kamper og 3 mål senere må det kalles en suksess. Også Kristiansen har vært fast på laget og leder under tre år senere Eliteserien med Brann.

At Daniel Braaten skulle havne i Brann i en alder av 36 var kanskje den aller største overraskelsen av de alle. Braaten fikk kontrakt med Vålerenga vinteren 2015 etter en periode som kontraktløs.

I sin eneste sesong i Oslo fikk han 22 kamper og én scoring, og kan heller ikke beskrives som en kjempesignering av daværende VIF-trener Kjetil Rekdal. Sesongen etter ble han plukket opp av Brann gratis, hvor han siden 2016 har fått 51 kamper på øverste nivå. Kraftpakken var likevel aldri i tvil om at å stå på toppen av tabellen når man er nærmere 40 enn 30 kan la seg gjøre:

- Tja, hvorfor ikke? Alt er mulig, er det ikke, smiler veteranen til Nettavisens utsendte på vei ut fra pressesonen på Skagerak arena.

Søndag skal Brann igjen i aksjon når de får besøk av Ole Gunnar Solskjærs Molde på Brann stadion.