*Nettavisen* Sport.

Frankrike har kniven på strupen

Foto: (AFP / Scanpix)

Frankrike må endelig finne veien til nettmaskene onsdag kveld om de skal kvalifisere seg til neste sommers VM.

12.10.05 07:33

I kveld møter de Kypros, og ikke noe annet enn seier er godt nok. Ikke bare seier: Frankrike bør helst knuse sin motstander.

Etter den skuffende 1-1-kampen i Bern lørdag, kan Frankrike booke sine billetter til Tyskland hvis de vinner i kveld og Sveits ikke slår Irland i Dublin. Vinner Sveits, trenger Frankrike å slå Kypros med mer enn fire mål for å sikre en VM-billett direkte.

- Vi trenger uansett å score mål – mange mål. Spillerne har alle scenariene i hodet. Men vi må ikke glemme at vi ikke har noe annet valg enn å vinne denne kampen, sier trener Raymond Domenech til Reuters.

Frankrike har imidlertid ikke hatt for vane å score altfor mange mål i denne kvalifiseringen. Det er bare blitt ti på ni kamper, og halvparten av disse er kommet mot Færøyene. Både Sveits, Israel og Irland har scoret flere.

Frankrike kan klare seg med uavgjort, men da blir det playoff, så lenge resultatet i Dublin går i favør Sveits eller Irland. Spiller de uavgjort, og Frankrike ikke klarer mer enn uavgjort mot Kypros, er de ute.

Her er tabellen i gruppe 4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag