RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Her har Paul Pogba akkurat scoret ett av mange franske mål mot Norge.
SCORET: Her har Paul Pogba akkurat scoret ett av mange franske mål mot Norge. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)

Frankrike holdt lekestue mot Norge

Sist oppdatert:
Klasseforskjell på lagene i den franske hovedstaden.

FRANKRIKE - NORGE 4-0:

PARIS/OSLO (Nettavisen): Frankrike er klare for VM, det er som kjent ikke Norge.

Dermed var kveldens kamp meget viktig for vertene i forhold til å vinne formen før fotball-VM sparkes i gang i Brasil om litt over to uker.

Hjemmelaget valgte å spare flere av sine beste spillere, og Franck Ribery og Karim Benzema var ikke med i troppen til tirsdagens kamp.

Men Frankrike stilte med et meget sterkt lag, noe som ikke skremte Norges landslagssjef, Per Mathias Høgmo.

- Vi skal være offensive, sa han til MAX før kampen.

Det var ikke så enkelt som Høgmo skulle tro. Frankrike var flere nivåer bedre enn det norske landslaget i tirsdagens treningskamp.

Frankrike tok tidlig ledelsen mot Norge, og i andreomgangen var det kun ett lag på banen. Frankrike scoret tre ganger i løpet av de siste 45 minuttene, og vant enkelt 4-0.

Norges kaptein, Brede Hangeland, var skuffet etter kampen.

- Ja, utvilsomt. I dag møtte vi et lag som var bedre enn oss i alle spillets faser. Vi var gode i deler av førsteomgangen, men i andreomgangen ble forskjellen tydelig, sa Hangeland til MAX etter kampen.

Tidlig scoring
Men Norge startet ikke spesielt offensivt. Det tok ikke lang tid før vertene festet et lite grep på kampen, og etter 15 minutter kom kampens første scoring.

Matthieu Valbuena fikk slått inn ballen fra hjørnet av sekstenmeteren. Inne i feltet hadde Paul Pogba løpt seg fri, og stanget ballen vakkert inn i det lengste hjørnet, bak en sjanseløs Ørjan Nyland.

Frankrike slapp seg litt bakover i banen etter målet, og Norge fikk spille seg lenger og lenger frem i banen.

Etter 27 minutter fyrte Håvard Nordtveit av et frispark fra 25 meters hold. Skuddet var godt, men dessverre for Norge strøk ballen like utenfor stolpen.

Mats Møller Dæhli var ett av høydepunktene i det norske laget i førsteomgangen, og han sto bak det meste av det kreative som ble skapt av Høgmos disipler.

Fransk lekestue
Det tok ikke lang tid i andreomgangen før vertene doblet ledelsen.

Olivier Giroud fikk en pasning på kanten av sekstenmeteren. Han lot ballen sprette forbi Martin Linnes, før han helt uten press på seg vakkert plasserte ballen bort i det lengste krysset.

Norge hadde mye ball etter frankrikes dobling, men de klarte ikke å produsere noen store sjanser.

Det gjorde imidlertid vertene, og etter 67 minutter dukket innbytter Loic Remy opp.

Mathieu Debuchy spilte lekkert gjennom Remy, som alene med keeper var iskald og satte ballen utagbart inn bak Nyland.

Kun to minutter senere var det franske laget frampå igjen, og Valbuena var nok en gang servitør. Denne gangen fant han Giroud som enkelt stanget ballen inn bak den norske keeperen.

Flere scoringer ble det ikke, og det norske landslaget spilte i det minste på de franske spillerne litt selvtillit før Brasil-VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere