RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY ÆRA: Didier Deschamps (til venstre) har skapt harmoni i en spillergruppe som har vært kjent for det motsatte i en årrekke. Her sammen med Olivier Giroud, Mahmadou Sakho og Yohan Cabaye.
NY ÆRA: Didier Deschamps (til venstre) har skapt harmoni i en spillergruppe som har vært kjent for det motsatte i en årrekke. Her sammen med Olivier Giroud, Mahmadou Sakho og Yohan Cabaye. Foto: Marcos Brindicci (Reuters / NTB scanpix)

Frankrikes nye kjæledegger

Sist oppdatert:
- Kjærlighet kommer når man vinner, konstaterer Thierry Henry.

Fire år etter skandalen som vendte nær sagt en hel nasjon mot Frankrikes landslag, har spillerne vunnet folkets tillit tilbake etter storspill i Brasil. De har også overrasket seg selv.

Ingen visste helt hva man kunne vente av Frankrike i årets VM.

De kom seg så vidt til mesterskapet etter et fantastisk comeback i annen omspillskamp mot Ukraina i november, og helt siden treningsnekten for fire år siden under VM i Sør-Afrika har både pressen og landets innbyggerne vært skeptiske til landslaget.

Etter den strålende mesterskapsstarten som har gitt 3-0 mot Honduras og 5-2 mot Sveits, er det VM-feber i Frankrike.

«Favorittene» var avisen L'Equipes overskrift søndag, noe som viser at optimismen er tilbake rundt laget.

Preget av konflikter
Tidenes franske toppscorer Thierry Henry sier støtten til laget vokser så lenge de vinner.

- Kjærlighet kommer når man vinner kamper. Når du ikke vinner, er ikke båndene like sterke, hvis de i det hele tatt er der, sier han i et intervju med FIFA.

Patrice Evra, som var kaptein da laget nektet å trene under VM for fire år siden, sier episoden aldri vil bli glemt.

- Det vil alltid være en del av vår historie fordi ingen kan viske ut det som skjedde, sier han.

I år er derimot elendigheten snudd til optimisme. Frankrikes landslag har ofte vært preget av intriger og konflikter, men trener Didier Deschamps har vært veldig opptatt av å bygge et lag som fungerer.

Derfor utelot han Samir Nasri fra stallen i frykt for hvordan stjernen ville reagere dersom han ikke fikk fast plass i VM.

- Vi har overgått forventningene, sier midtstopper Raphaël Varane (21).

Han og Paul Pogba (21) har kommet inn og løftet laget.

Tenker bare på Ecuador
Med poeng mot Ecuador onsdag er laget sikret å vinne gruppen. Da unngår de Argentina i åttedelsfinalen, så lenge de gjør jobben mot Nigeria og vinner sin gruppe.

- Vi tenker ikke på neste runde ennå, men det hadde vært fint å unngå Argentina. Vi konsentrerer oss bare om Ecuador, sier Mathieu Debuchy.

Henry, som var med på laget som vant VM i 1998, har et tips til dagens landslagsspillere.

- Når du spiller i et VM, vet du aldri når sjansen kommer igjen. Jeg fikk spille fire så det er kanskje litt rart å si det, men du må behandle alle som om det er ditt siste, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere