*Nettavisen* Sport.

Fransk dynamitt senker Southampton

Foto: PA/Scanpix

Southampton har motflyt og plages av skader foran lørdagens møte med hjemmesterke Newcastle

14.12.13 09:40

Sportspill meny lørdag:
Oddstips 2: Wolverhamptons oppstandelse

Tippetips: Deilig britisk lørdagskupong
Premier League: Siste nytt om skader og karantener

Fotball på TV: Full oversikt over helgens TV-sendte fotballkamper

V75 Forus: Gunda og Gry i millionjakten

Det er full rulle på lørdagens langoddsprogram, med fotball fra alle toppligaene, håndball-VM og masse vintersport.

Dagens langskudd
West Ham – Sunderland B 3,55
West Ham klarte seg lenge brukbart borte mot Liverpool borte sist, men lettkjøpte mål sørget for at resultatet til slutt ble 1-4. Tapte også for Crystal Palace nest sist og ligger utsatt til på 17. plass med 13 poeng. Har slitt med mye fravær store deler av sesongen, men situasjonen er blitt verre den siste uken. Til dagens oppgjør er Andy Carroll, Stewart Downing, Kevin Nolan (karantene), Mladen Petric, Winston Reid og Ricardo Vaz Te uaktuelle. I tillegg er James Tomkins, Razvan Rat, Guy Demel og James Collins usikre.

Sunderland klarte seg bra i første omgang mot Tottenham sist, men sviktet etter hvilen og tapte 1-2. Gjorde seg ikke bort i 3-4-tapet for Chelsea nest sist. Hovedproblemene til Sunderland er at man ikke klarer å avgjøre jevne matcher, man holder sjeldent høyt nivå i 90 minutter, og det blir for mange baklengs (2,00 i snitt pr kamp). Kieran Westwood, Carlos Cuellar er ute med skader.

På papiret har ikke Sunderland et dårligere lag enn West Ham. Snarere tvert imot når vi ser på hjemmelagets mange fravær. Sunderland har også løftet seg betydelig den siste tiden. På et eller annet tidspunkt må det løsne. Skjer det i dag?

Dagens avslag
Everton – Fulham 1,33
Everton har vært inne i en periode med et meget tøft kampprogram, men har levert sterke prestasjoner (uavgjort mot Liverpool og Arsenal, seier borte mot United og 4-0 mot Stoke). Ligger nå på femteplass med 28 poeng. Laget er det eneste i ligaen som bare har tapt én kamp, men det er blitt for mange uavgjorte til å ha kontakt med Arsenal (7-7-1).

Fulham var endelig tilbake på vinnersporet mot Aston Villa sist, etter noe som må ha fremstått som en uendelig rekke med tap for fansen. Samtidig var seieren viktig for den nye manageren René Meulensteen. Ligger tredje sist, men har kontakt med de nærmeste lagene på sikker grunn.

Everton er med rette favoritt i denne matchen, men vi utelukker at et Fulham-lag som fikk tilbake litt selvtillit sist, kan knipe et poeng. 1,33 er for lavt til at vi rører H-objektet.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Newcastle – Southampton H 2,25
Hvis man ser bort fra 0-3 mot Swansea nest sist, har Newcastle hatt en imponerende evne til å vinne jevne kamper i det siste. Slo til med 1-0 borte mot Manchester United i helgen og ligger på sjuendeplass med 26 poeng. Yohan Cabaye er ute med karantene, mens Ryan Taylor er eneste skadefravær.

Laget ser ut til å ha skaffet seg en stabil målscorer i innleide Loic Remy (QPR). Franskmannen har scoret 8 mål på 13 kamper, og samspillet med landsmannen Yoan Gouffran, som har scoret 4 mål på 13 kamper, er blitt stadig bedre utover høsten. Newcastle-fansen har for lengst glemt Chelseas benkesliter Demba Ba.

Southampton var inne i en tilsvarende periode som Newcastle er i nå tidligere i sesongen, men har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene. Det skal tas med at motstanden stort sett har vært steintøff, og prestasjonene i 1-1-oppgjøret mot City sist var sterke, men 2-3 hjemme mot Aston Villa nest sist var urovekkende. Ligger nå på åttende med 23 poeng.

Southampton hadde svært få skader i den gode perioden i høst, men er blitt hardt rammet de siste ukene. Til dagens kamp er førstekeeper Artur Boruc ute. Heller ikke andrekeeper Kelvin Davis er klar, og urutinerte Paulo Gazzaniga står i mål for andre kamp på rad. Ellers er Nathaniel Clyne, Daniel Fox, Guilherme Do Prado og Victor Wanyama ute. Morgan Schneiderlin er høyst usikker.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong.

Selv om Newcastles spill ikke har blendet oss i hver eneste kamp de har vunnet i det siste, er det bare å ta av seg hatten for laget som topper formtabellen foran Manchester City og Arsenal (5-0-1 på de siste).

Newcastle møter Southampton på et gunstig tidspunkt; bortelaget sliter med mange skader, og selvtilliten har nok fått seg en knekk grunnet dårlig poengfangst i det siste. Vi setter pengene på H til flotte 2,25 i odds.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Newcastle – Southampton 2,25 - 3,20 - 2,80
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.