Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Les om Rafael Benitez Gudfaren-taktikk, Manchester Citys siste kjøpeplaner og mye, mye mer!

Den heteste fotballsaken i England akkurat nå er selvsagt Manchester Citys mye omtalte forsøk på å kjøpe brasilianske Kaka fra AC Milan. Les siste nytt her! Nettavisen vil selvfølgelig holde deg oppdatert på utviklingen i den saken.

Mark Hughes skal være så trygg på at Kaka kommer til Manchester at han allerede har planlagt å innføre et nytt 4-1-4-1-system for å bygge laget rundt brasilianeren. I all ydmykhet foreslår vi at Hughes også kikker litt på den defensive organiseringen av laget.

Engelske aviser skriver ingenting om hvordan Real Madrid har planer om å bruke Jermaine Pennant, som den spanske storklubben ønsker å låne fra Liverpool i seks måneder, men Nettavisen mistenker at Pennant vil få samme rolle som i Liverpool; Som innbytter og tribunesliter. Uansett vil en slik overgang være oppsiktsvekkende. Det er Daily Mirror som omtaler overgangen, så det er kanskje best å vente litt før man konstaterer at Real Madrids interesse er reell.

De fleste engelske aviser mener at Pennant sannsynligvis havner i Portsmouth og at forhandlinger trolig starter denne helgen. Det er kanskje mer realistisk med Portsmouth enn Real Madrid for et av Rafael Benitez’ største bomkjøp.

Manchester City er i ferd med å sikre seg Nigel de Jong fra Hamburg for 15 millioner pund, og keeperen Carlos Kameni fra Espanyol, mens Portsmouth vurderer å gi fire millioner pund for Celtic-spissen Scott McDonald. Portsmouth skal også være nær å få på plass en låneavtale for Javier Saviola fra Real Madrid.

Er det flere enn oss som lurer på hvorfor Real Madrid og Liverpool ikke bare bytter Pennant og Saviola? Er det flere enn oss som lurer på hvordan de spillerne klarte å havne i samme setning?

Steve Finnans overgang fra Espanyol til Hull skal ha kollapset etter at den medisinske testen avslørte et problem med høyrebackens venstre lår.

West Ham har etter hvert fått en sentral rolle i denne spalten og den trenden fortsetter. Nå skal londonklubben ha takket nei til nye bud fra Tottenham og Manchester City for Craig Bellamy, melder Sky Sports.

Men Bellamy vil bli solgt til Manchester City dersom West Ham får «et betydelig beløp», sier en kilde i londonklubben til The Guardian.

Arsenal skal være villige til å ofre Nicklas Bendtner for å sikre seg West Hams høyt verdsatte stopper Matthew Upson, som tilbrakte nesten seks år i nettopp Arsenal tidligere i karrieren.

Mange Liverpool-fans er nok bekymret over denne ukas spekulasjoner om at Daniel Agger er i ferd med å bli solgt til AC Milan. Manager Rafael Benitez skal nå ha bedt Liverpool-styret om å gi dansken et tilbud han ikke kan avslå, i et forsøk på å få ham til å bli. Denne taktikken fungerte utmerket for Vito Corleone, så Liverpool-fansen håper nok at den skal fungere for Rafael Benitez også.

I Tottenham har man ansatt Englands mest kjøpegale mann som manager, og det fører naturligvis til at det skrives mer om Tottenham enn noen gang før.

Tottenham ønsker visstnok å kjøpe spissen Kenwyne Jones fra Sunderland. Det er neppe hans 12 mål på 45 kamper som gjør at Harry Redknapp vil gi 13 millioner pund for spissen fra Trinidad og Tobago, men Jones er kjent som et godt oppspillspunkt. Ett alternativ er å tilby Darren Bent i en byttehandel, dersom Bent ikke blir solgt for 14 millioner pund til Aston Villa.

Redknapp er også i ferd med å sikre seg Wigan-spilleren Wilson Palacios. Prisen er 14 millioner pund hvis man stoler blindt på The Sun og 13 millioner pund hvis man stoler blindt på The Guardian.

En del av disse pengene vil Wigan bruke på å kjøpe Stephen Hunt fra Reading. Tottenham er imidlertid interessert i Hunt også, så dette kan bli kompliserte forhandlinger. Midtbanespilleren er verdsatt til fem millioner pund.

Chelsea planlegger et komplott for å snappe opp Carlos Tevez fra Manchester United. Den argentinske spissen er som kjent kun på lån i United, og Chelsea vil nå kjøpe både Tevez og Sevilla-spissen Luis Fabiano etter denne sesongen. Dette skal ifølge Daily Star få fart på angrepet til Chelsea igjen. Londonklubben sliter som kjent stort med sitt fremste angrepsledd, ettersom man denne sesongen kun har middelmådigheter som Nicolas Anelka og Didier Drogba å velge blant.

Merkelig nok er ikke Frank Lampard enig i denne vurderingen. Han har ifølge The Guardian bedt manager Luis Felipe Scolari om å være forsiktig med Didier Drogba fordi han på sitt beste er «den beste spissen i verden». Kan Lampard ha et poeng, Scolari?

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!