Gå til sidens hovedinnhold

Fredagens Premier League-rykter

Tidligere Manchester United-fiasko til Liverpool?

Daily Star vinner neppe mange priser for sin etterrettelige journalistikk, men vi åpner likevel fredagens ryktespalte med denne avisens sak om at Liverpools spanske manager Rafael Benitez ønsker å kjøpe Diego Forlan fra Atlético Madrid.

Uruguayaneren har forsøkt seg i engelsk fotball før, nærmere bestemt i Manchester United, og ble på balløya mest kjent for å blåse de utroligste sjanser. I Spania har imidlertid Forlan etablert seg som en av La Ligas beste spisser.

En annen spiss som skal være aktuell for Liverpool, er Blackburns paraguayanske oppspillspunkt Roque Santa Cruz. Daily Mail melder i alle fall at Santa Cruz vil si nei til både Arsenal og Tottenham hvis han kan få en overgang til enten Liverpool eller Manchester City.

Det er neppe noen stor trøst for Blackburn-fansen at klubben kan få Gaël Givet fra Marseille for fire millioner pund. Et eventuelt kjøp av den franske backen vil gjøre Stephen Warnock overflødig, ifølge Daily Mirror.

Oppmerksomme lesere av denne spalten har kanskje lagt merke til at vi sjelden siterer The Times, The Independent og The Guardian her. Dette er kanskje Englands tre mest pålitelige aviser, og her finner man ikke overgangsrykter like ofte som i andre aviser. Det er vel en sammenheng her, skulle vi tro. Men rykter er jo moro, selv om vi ikke nødvendigvis tror på dem. La oss derfor fortsette, etter dette noe unødvendige sidesporet.

The Sun har mye stoff om Chelsea fredag. Guus Hiddink anbefaler londonklubben å kjøpe Juri Zjirkov fra CSKA Moskva, som imponerte enormt for Russland som venstreback under forrige EM-sluttspill. Den avtroppende manageren blir sannsynligvis erstattet av Carlo Ancelotti, som allerede skal ha sett seg ut Aston Villas Ashley Young.

Samtidig skal Ricardo Quaresma være på vei tilbake til Inter, som sannsynligvis raskt vil selge ham til Benfica.

Daily Mirror var sannsynligvis til stede på Arsène Wengers spørsmål og svarseanse torsdag, og har med sin velkjente matematikkunnskap fått to pluss to til å bli åtte. Wenger uttalte at han gjerne selger Emmanuel Adebayor til Chelsea dersom han vil selge togoleseren, men at Adebayor fortsatt var en del av planene til franskmannen. Ifølge Daily Mirror betyr dette at Chelsea skal selge Didier Drogba og at Emmanuel Adebayor skal erstatte ham.

Tidligere Chelsea-manager Avram Grant mener dog at det vil være en stor feil å selge Drogba, skriver The Sun.

Det vil kanskje ikke være en like stor feil om Tottenham selger Roman Pavljutsjenko, men ifølge russeren selv skal han ha fått forsikringer om at han har en framtid på White Hart Lane. Det skriver The Independent.

Veien er bokstavelig talt kort fra The Independent til Independiente, og forholdsvis kort fra Independiente til Arsenal også, i alle fall for den unge målvakten Damian Emiliano Martinez. Den argentinske U17-landslagskeeperen skal prøvespill for Arsenal, og ifølge keepertreneren Miguel Angel Santoro vil Martinez ikke bare bli værende i London, men også få en plass på A-laget i løpet av få år, skriver Press Association.

Prøve å spille skal også Michael Owen få lov til, melder The Sun. Newcastles manager Alan Shearer mener i alle fall at Owen vil spille en nøkkelrolle i kampen mot nedrykk, skriver The Sun, mens Daily Mirror hevder at samme Shearer ønsker å kjøpe den tidligere Brann-mannen Paul Scharner fra Wigan.

Er det noen som husker Titi Camara? Den kraftige, eksplosive spissen som ble en slags kulthelt i Liverpool? Nå er han ifølge The Sun utnevnt til landslagstrener for Guinea. Ikke av det guineanske fotballforbundet, men av ingen ringere enn militærdiktatoren Moussa Dadis Camara. Han likte vel etternavnet til Titi, tipper vi.

The Sun har en annen godbit på lager fredag: Paul Gascoigne skal delta i tv-showet «I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here». Det kan jo bli hysterisk morsomt, eller helt tragisk.

Avslutningsvis nevner vi at Sheffield United og Blackburn visstnok begge ønsker å kjøpe keeperen Andy Lonergan fra Preston, at West Bromwich ser ut til å slå Fulham i kampen om Stockport-spissen Oli Johnson og at Bolton vil by fire millioner pund for Middlesbrough-spilleren Gary O'Neil.

Kilder: BBC, The Sun, Daily Star, Daily Mail, Daily Telegraph, The Independent, Press Association

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley