Fredagens Premier League-rykter

Foto: PAUL THOMAS (AP)

Harry Redknapp leter Europa rundt etter en skadefri midtstopper.

Tottenham Hotspur er fredagens heteste klubb på ryktebørsen. Det er ikke så underlig, egentlig, ettersom klubbens manager er mer kjøpegal enn en Hollywood-frue i desember.

Ruud van Nistelrooy er ett navn som kobles til White Hart Lane. Nederlenderens signatur er ganske ettertraktet, West Ham og Hamburg kobles også til spissen, så det går nok en del dager før vi kan kutte ut Ruud van Nistelrooy fra vår faste ryktespalte. Daily Mail melder uansett at Tottenham sitter i førersetet.

Et annet spennende navn som settes i forbindelse med Tottenham, er Simon Kjær. Den danske midtstopperen spiller nå for Palermo og verdsettes ifølge Daily Mirror til 11 millioner pund.

Giorgio Chiellini i Juventus kobles også til Tottenham. 25-åringens agent hevder ifølge Daily Mail at han er i samtaler med londonklubben om forsvarsspilleren, som også interesserer de to manchesterklubbene City og United.

Tottenham er også interessert i Younes Kaboul, ifølge engelske aviser, noe vi for så vidt har nevnt tidligere. Nå er det Daily Mail som gjenforteller både dette og at Sunderland og Manchester City også har følere ute.

Kort oppsummert kan man vel si at de fleste skadefrie midtstoppere er av interesse for Harry Redknapp.

Manchester City har tilbudt West Ham 15 millioner pund for midtbanespilleren Valon Behrami i West Ham, melder Daily Telegraph. Citys manager Roberto Mancini skal også vurdere å legge inn et bud på fem millioner pund for Middlesbrough-vingen Adam Johnson, som ifølge The Sun også er av interesse for Sunderland, Chelsea og Wolves.

Liverpool kobles ikke til noen nye spillere fredag, men det kan vel ha en sammenheng med at klubben ikke har penger å kjøpe for. Trøsten får uansett være at det kunne ha vært verre; I Derby er den økonomiske situasjonen for eksempel så ille at alle spillerne er transferlistet.

Arsenal er blitt koblet til Fulhams unge midtstopper Chris Smalling, men Roy Hodgson sier til The Independent at han foreløpig ikke har hørt noe fra londonrivalen, og at han regner med at Arsène Wenger tar kontakt personlig dersom han er interessert. Dette minner vel litt om sommerens Arsenal-Brede Hangeland-kobling?

Craig Gardner i Aston Villa er på vei til Birmingham, melder Press Association, mens Wigan ifølge Sky Sports er i samtaler med Villarreal om den argentinske spissen Marco Ruben.

Mer Aston Villa: Klubben avviser ifølge The Independent at den er i ferd med å kjøpe Kris Boyd fra Rangers. Stoke avviste tidligere at David James skulle leies fra Portsmouth, men nå er den avtalen igjen blitt aktuell, melder The Guardian.

Sunderland er i ferd med å fullføre et kjøp av Habib Beye i Aston Villa for 1,8 millioner pund, skriver The Sun.

West Ham, som bekrefter at et superbud er gitt til en klassespiller man antar er Ruud van Nistelrooy, kobles i Daily Mirror også til AC Milans Klaas-Jan Huntelaar. Det er usikkert hvor stor vekt man skal legge på dette, ettersom Daily Mirrors treffprosent får Ronny Hafsås til å se ut som en skarpskytter. Også Birmingham skal være interessert i Huntelaar.

Helt til slutt:

Sir Alex Ferguson uttalte ifølge The Sun under et foredrag i Dublin om sine spillere i Manchester United at «hvis noen av dem går over streken, er de ferdige». Vi er usikre på hvor Ferguson trekker opp streken sin, men Gary Neville må da uansett har tråkket over den flere ganger? Vi kan jo spørre Carlos Tevez om hva han synes om Neville: Tevez slakter United-spiller

Kilde: BBC

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.