*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Ashley Cole er på vei bort fra Chelsea, men de blå vet hvem som skal ersttate backen.

06.08.10 11:59

Sagaen om Ashley Cole og den kongelige klubb har blitt en bestselger denne sommeren, og nå ser det ut til at det endelig nærmer seg siste kapittel av den spennende føljetongen.

Ifølge engelsk presse skal Chelsea nå være villig til å gi slipp på den tidligere Arsenal-spilleren, som i lang tid har mottatt beundrende blikk fra Real Madrid-manager José Mourinho. Carlo Ancelotti håper i stedet å hentet inn portugisiske Fabio Coentrao som erstatter på venstre backplass. Benfica-spilleren skal være verdisatt til rundt 160 millioner kroner.

Det kan også hende at Stamford Bridge-klubben ender opp med nytt blod på topp, om de velger å slippe Cole til Madrid. Hovedstadsklubben skal nemlig være villig til å sende gladgutten Karim Benzema motsatt vei, for å sikre seg Chelsea-backen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

En annen som angivelig er på vei bort er Manchester Citys Emmanuel Adebayor. Togoleseren skal være lite fornøyd med at de lyseblå vil hente Mario Balotelli, og ønsker seg derfor bort. Juventus skal stå klare til å snappe opp den tidligere Arsenal-spissen. City på sin side nekter for at det er konflikt.

Samme City skal imidlertid ha flere spisser på listen enn Inters Balotelli. Appelsinsjonglør og John Carew-fan Zlatan Ibrahimovic står også på ønskelisten. Klubben følger hans situasjon i Barcelona nøye, og vurderer å legge inn et bud.

Tottenham er neste stopp. Harry Redknapp har allerede to habile keepere i Heurelho Gomes og Carlo Cudicini, samt at Stipe Pletikosa skal være på vei inn. Manageren ønsker likevel å utvide samlingen av burvoktere, og Scott Loach, som for tiden mottar sin applaus med Watford, skal være mannen Redknapp vil ha. Spurs fikk et bud på spilleren avvist tilbake i januar.

Redknapp kan videre få inn litt penger i klubbkassa ved å selge Giovani Dos Santos til AC Milan. Spilleren, som i sin tid ble sammenlignet med Ronaldinho, imponerte i VM og italienerne kjenner sin besøkelsestid. Men Spurs vil ikke slippe ham på billig.

Arsenal har hatt tradisjon for franske spillere under Arsène Wengers ledelse, og nå kan klubben ende opp med nok en sneglespisende midtstopper. John Arne Riises lagkamerat i Roma, Philippe Mexes, skal være ønsket på The Emirates.

Jack Wilshere hadde et vellykket opphold i Bolton sist sesong, og nå ønsker «The Trotters» å hente den talentfulle midtbanespilleren på et nytt lån fra Arsenal. Wilshere har faktisk gjort sine saker så bra at han er med i landslagsdiskusjonen.

Arsenal-kaptein Francesc Fabregas skal endelig ha bestemt seg, skriver engelske medier fredag. Det er ventet at han i løpet av de neste 24 timene vil annonsere at han blir i Arsenal.

Wayne Bridge og Shaun Wright-Phillips er på vei ut porten på The City of Manchester Stadium, noe som interesserer Roy Hodgson. Liverpool-manageren håper å få begge på billigsalg.

Samme Hodgson jager også en av Rafael Benítez gamle transfermål, keeperen Adam Federici. Reading-målvakten har igjen blitt en interessant mann på Anfield etter at Middlesbrough takket nei til et bud på Brad Jones verdt rundt 20 millioner.

Også Manchester United er på keeperjakt, og AaFKs Anders Lindegaard blir nok en gang nevnt. Flere andre klubber skal imidlertid også være ute etter dansken. Les mer om det her!

Aston Villa har bestemt seg for å slippe James Milner til Manchester City. Pengene som Birmingham-klubben innkasserer vil de bruke på å sikre seg Celtics Aiden McGeady.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Villa-manager Martin O'Neill har også et håp om å få AC Milans Klas-Jan Huntelaar til Villa Park. Den nederlandske spissen blir angivelig også fulgt av Tottenham og Bayern München.

Stoke har forsøkt å kuppe Loic Remy, som også har blitt koblet til Liverpool og West Ham i sommer, men feilet. «The Potters» klarte verken å komme til enighet med spillerens klubb, Nice, eller spissen selv. Nå kikker Stoke-manager Tony Pullis mot Sunderlands Kenwyne Jones og Ipswichs Jon Waters.

Jonas Gutierrez trivdes ikke spesielt godt på backen under VM - kanskje ikke så rart siden han oftest figurerer som ving eller spiss - men Lazio la likevel merke til den hårfagre argentineren med en forkjærlighet for «Spiderman». Jonas ønsker seg bort fra St. James' Park, og dermed kan Serie A bli neste stopp.

Sunderland skal ha mislyktes i å hente Manchester Citys Nedum Onuoha til The Stadium of Light. Steve Bruce skal ha tilbudt de lyseblå rundt 60 millioner kroner, men fått et blankt nei.

Wigan skal ha fått et bud på rundt 30 millioner kroner for Tuncay avvist fra Stoke, mens West Bromwich Albion håper å hente Nicky Shorey fra Aston Villa. Pris: 15 millioner kroner.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

(Kilder: BBC, Daily Mirror, Daily Mail, Daily Star, Daily Telegraph)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.