RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool vil erstatte Fernando Torres med Fernando Torres.

Helt siden Roy Hodgson var liten gutt og trasket rundt på de britiske øyer i stuttbukser har han ønsket seg en ny spiss. Noen måljeger under juletreet kan nok likevel ikke den tidligere Halmstad-treneren håpe på dette året heller, men takket være Liverpools nye eiere kan ringreven kanskje få det han ønsker seg så fort nyttårssalget starter. 63-åringen har tidligere uttalt at han ønsker seg mer hodestyrke og muskler på topp, og da kunne jo den 1,95 meter høye Fernando Llorente fra Athletic Bilbao være en fin kandidat. Spissen blir i hvert fall nå linket til Anfield, men bare som en erstatter for Fernando Torres, om han skulle forsvinne. Llorentes fulle navn er da også Fernando Llorente Torres. Så en Torres ut, en Torres inn der altså.

Hodgson har imidlertid skrevet opp en handleliste som inneholder mer enn én spiller, og en ny breddeholder på midtbanen er også velkommen hos de røde fra Beatles-byen. I Tottenham har David Bentley rumpa full av flis etter mye benkesliting, og mykt gress på Anfield vil nok derfor være å foretrekke foran benken både for høyrevingen, og baken hans.

En annen ving som nevnes i forbindelse med Merseyside-klubben fredag er PSVs Ibrahim Afellay. Nederlenderen med marokkanske aner er imidlertid en populær mann, og både Real Madrid og Arsenal skal også være interessert i spilleren.

For å tilfredsstille Wayne Rooneys mange behov kan det hende at også Manchester United-manager Sir Alex Ferguson kaster seg på transferkarusellen i vinter. Rooney har etterlyst storkjøp på Old Trafford, og kanskje kan Alexis Sanchez - sist sett i VM - og belgiske Steven Defour blidgjøre den ikke fult så målkåte, men ellers så virile kraftspissen. Ifølge Sanchez' agent skal 21-åringen være svært nær en overgang til Manchester, mens Defour på sin side skal være ønsket i flere klubber, og United må her regne med å få stor konkurranse fra flere rivaler.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Også tyske Philipp Lahm har flere ganger blitt linket til England og nettopp Manchester United, men nå ser det ut til at backen har bestemt seg for å bli i Bayern München. Spilleren som kunne blitt en meget nyttig tilvekst på Old Trafford har nemlig nylig signert en ny kontrakt som strekker seg fram til året 2016.

Ny målmann kan man også tenke seg i den røde delen av Manchester og ifølge The Daily Mail skal skotten Allan McGregor være en kar Sir Alex Ferguson har sansen for. Sisteskansen tjener til livets opphold i Glasgow Rangers, men kan måtte komme til å dra på leilighetsjakt veldig snart.

Tottenham er i ferd med å bygge opp et slagkraftig lag, og ønsker gjerne å spe på stallen med nye unge talenter som kan blomstre i framtiden. Den franske spissen Alexandre Lacazette blir derfor satt i forbindelse med londonklubben. 19-åringen, som tjener sine slanter i Lyon, er regnet som en av Europas mest lovende angripere, og Spurs-manager Harry Redknapp ser nå sitt snitt til å «wheele og deale» fram en avtale for spissen.

Samtidig har Spurs-spiss Jermain Defoe en oppfordring til formsterke Gareth Bale, som har blitt hyppig linket bort fra London etter den siste tids storspill. Bli i Tottenham, lyder spissens melding til waliseren, og peker på at Spurs har store ambisjoner og er et framtidens lag. 28-åringen har videre konkludert med at lag i en slik situasjon ikke kan selge de beste.

Roberto Mancini har måtte tåle å få så både ørene og skjerfet flagrer etter Manchester Citys tap for henholdsvis Wolverhampton og polske Lech Poznan. Den stilsikre italieneren nekter imidlertid å gå av på bakgrunn av de svake resultatene, og sier selv at han blir hos de lyseblå fram til han får sparken. Så da er det vel i grunn bare å vente på sjeikene, da.

Blackpools Charlie Adam har vært en aldri så liten åpenbaring i Premier League denne sesongen, men kan nå forsvinne fra klubben. Skotten skal nemlig ha en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate klubben gratis, og samtidig ta med seg rundt 200.000 kroner i bonuser som klubben skylder ham. Men det spørs om manager Ian Holloway vil tillate at noe slikt skjer.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Og til slutt skal det nevnes at tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva ønsker seg tilbake til Premier League. Hvor derimot, er ikke brassen klar på. Tør vi foreslå West Ham, for eksempel?

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, Daily Star, The Sun, Daily Express, The Independent.

Sjekk siste fotballnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere