*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

Foto: sCANPIX

Liverpool har startet jakten på Pepe Reinas erstatter, og har satt sine øyne på denne karen.

12.11.10 12:25

Verdensmester Pepe Reina har hatt en smårufsete start for Liverpool – akkurat som de fleste andre i den helrøde drakta. Men mens interessen rundt midtbanemotoren Christian Poulsen ikke har tatt fullstendig av, er Liverpool-keeperen langt mer ettertraktet. At Reina nylig uttalte at han helst ville spille for et lag som var med, både å slåss og å vinen trofeer, har fått de fleste til å forstå at spanjolen ønsker seg vekk.

Nå melder Daily Mirror at sisteskansen skal ha bedt om å få forlate Anfield, gjerne allerede i januar, og Roy Hodgson har allerede startet finstuderingen av mulige erstattere. Øverst på den lista skal foreløpig Schalkes Manuel Neuer stå, og tyskernes manager Felix Magath innrømmer også at det kan bli umulige å beholde 24-åringen. At Manchester United også lusker i korridorene gjør fort at den gamle midtbaneeleganten får rett i sine spådommer.

Les også: - Hangeland Juventus-aktuell

Det er ikke bare på keeperfronten at Liverpool jakter nye fjes. Zenit St. Petersburg-spiss Alexander Kerzhakov innrømmer han er i tenkeboksen etter at Merseyside-laget har lagt inn et bud. Palermos Armin Bacinovic skal også være på den berømte boka, som snart må veie et par tonn, til Roy Hodgson. Enkelt blir det ikke å hente midtbanespilleren til Anfield, ettersom Chelsea også er lystne på sloveneren.

Er Liverpool linket til det som kan krype og gå av fotballspillere for tida, er man i Arsenal mer opptatt av å beholde de man har. Tredjekeeper Wojciech Szczesny har fått en småpen lønnsøkning etter å ha signert en ny kontrakt med London-laget – med en årslønn på 15 ganger det han hadde tidligere. Fem år er den nye kontrakten på, mens både Samir Nasri og Gael Clichy snart kan komme til å skrive under nye kontrakter med the Gunners.

Stille i Manchester, akkurat slik det var i onsdagens angivelige storkamp. Mer action blir det nok i den blå delen snart, i og med at City-direktør Garry Cook har fløyet ned til Abu Dhabi for å diskutere hvilke midler han kan få for å styrke den svake og tynne stallen. Wolfsburg-spiss Edin Dzeko skal stå øverst på ønskelista. At Ian Wright har uttalt at han ønsker at sønnen Shaun Wright-Phillips skal forlate Eastlands i neste overgangsvindu, er vel neppe noe som tar vekk nattesøvnen fra den gjengse City-supporter.

I byens røde del er det enda stillere, det eneste vi noterer oss av interesse, er at Sir Alex Ferguson IKKE vil hente hjem Wayne Rooney fra klinikken - vi sparer oss for de bløte vitsene om klinikktypen her - i USA, tross Uniteds skadeproblemer.

Er Sir Alex Ferguson blitt like rolig som en pusekatt, er det én Premier League-manager som ikke er det. Stig fram, Ian Holloway. Etter å ha gjort ti bytter i forbindelse med Blackpools forrige seriekamp, har den karismatiske, smågale, om du vil, manageren fått kraftig kritikk, og risikerer nå straff. – Jeg velger hvem jeg vil spille med, tordner 47-åringen, og truer med å gi seg som manager hvis han eller laget blir straffet for laguttaket mot Aston Villa. Vi tror det ikke før vi får se det.

Blackpool er ikke blant de rikeste guttene i den engelske toppdivisjonen, men langt verre står det til i Bolton, som begynner å nærme seg en milliard i gjeld. Stjernespillere som Gary Cahill og Johan Elmander kan dermed bli solgt til høystbydende om en drøy måned, og Tottenham skal være ivrige på å få tilslaget på Bolton-duoen. Også Arsenal skal følge Gary Cahill, som verdsettes til nærmere 150 millioner.

Ellers nevner vi at Everton finsikter Gimnastic de Tarragona-vingen Alex Cruz, mens Standard Liege ønsker å hente Wolverhamptons Jelle van Damme hjem til Belgia. Tar vi med at Birmingham vil gi den slovenske unggutten Mitja Lotric et prøvespill, så holder det vel for i dag?

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The Sun, Daily Star, Daily Mirror, Talksport, Goal.com, Sporting Life.
Nettavisen beklager at vi først skrev at Neuer var Stuttgart-keeper.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag