*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

Foto: NIGEL RODDIS (Reuters)

Denne karen prises til det samme som Cristiano Ronaldo, skremmer det United og Liverpool?

26.11.10 12:20

80 millioner pund, den gangen 832 millioner norske kroner, kostet Cristiano Ronaldo da han etter tidenes drygeste overgangssaga (ja, Cesc Fabregas nærmer seg rekorden) satte kurs for Madrid sommeren 2008. Nå har Sir Alex Ferguson funnet karen som skal gjøre samme jobben som portugiseren, og betimelig nok til samme pris: Ashley Young.

Det er helt greit, mener Villa-sjef Gérard Houllier, som har priset Villa-flanken til det samme som Real-stjernen, fullstendig på sin plass etter Youngs mange strålende landskamper denne sesongen. Liverpool skal forresten også være interessert i 25-åringen, så forbered deg på en budkrig som garantert medfører at prisen havner godt over milliarden. Ryktene om at Christian Poulsen kan halvere beløpet ved å gå motsatt vei, er for øvrig ennå ikke bekreftet. United, på sin side, vurderer å slenge inn Michael Carrick og Darron Gibson som mellomlegg, og får da et avslag på tre promille.

Vi blir et stykke nord i landet, hvor Anders Lindegaards navn dukker opp på ny. Dansken forventes ifølge engelske aviser å skrive under for United i dag, mens Liverpool kan få seg en ny stopper om en drøy måned: Lilles Adil Rami, med seks kamper for Frankrike, er sistemann på Roy Hodgsons ønskeliste.

At det trengs en ny stopper på Anfield er ingen overraskelse, men dette vil nok heve et og annet øyenbryn: «Liverpools store håp», mannen som ble hentet inn da verdens tregeste frisparkstaker, Xabi Alonso, forlot Merseyside, Alberto Aquilani, kan bli hentet tilbake til Englands mestvinnende klubb! Når du har fått lest den setningen syv ganger til, og fått ristet av deg sjokket over nyheten og setningsoppbyggingen, kan du glede deg over at midtbanespilleren faktisk spilte Italias landskamp mot Romania forleden. Skuffelsen? 26-åringen har lidd av like mye scoringsvegring i Juventus som han gjorde i Liverpool – kun én nettkjenning i hver av klubbene er det blitt. Motsatt vei, i alle fall til Italia, kan talentet Nathan Eccleston gå, Liverpool-spissen er ønsket av Napoli. Det tåler Liverpool skulle de få inn dagens offensive transferobjekt – Manchester Citys småfrustrerte Adam Johnson.

Vi gir oss ikke med Liverpool, som er i ferd med å dytte nevnte City vekk fra tronen som ryktespaltekongen. Johan Elmander har sjokkert alle med sitt spill for Bolton denne sesongen, og vegrer seg for å skrive under ny kontrakt med the Wanderers. Roy Hodgson har som kjent et lite Skandinavia-fetisj, og er interessert, det samme er også Stoke og Newcastle. Eden Hazard, Lille-stjernen, vil imidlertid ikke ende på Anfield likevel, melder dagens engelske medier, men håpet er likevel at Armin Bacinovic kan ende opp i Nord-England. Chelsea ønsker for øvrig også Palermo-spilleren, mens Liverpool ikke lenger ønsker Ryan Babel og Damien Plessis – duoen forsvinner ventelig i januar.

Ikke alle Liverpool-supportere er like begeistret for Hr Hodgson, som hadde en langt større stjerne på Craven Cottage. Det håper også Mark Hughes å skaffe seg, og lykkes han med dagens City-trippel, kan han fort få det. Fulham-manageren gjør som sin forgjenger, og henter spillere som han kjenner godt fra før: Shay Given, Shaun Wright-Phillips og Roque Santa Cruz skal alle være høyaktuelle for en overgang til London. Cluj-spissen Lacina Traore skal også være ønsket på Craven Cottage.

I London er Arsenal på jakt både etter spillere og trofeer. Dinamo Zagreb har avslått et bud fra Emirates på drøyt 150 millioner kroner for duoen Mateo Kovacic og Sime Vrsaljko, men Gokhan Inler kan muligens hjelpe Arsène Wenger med litt sølvvarer. Udinese-spillerens agent sier han tar flyet nordvestover om det rette tilbudet kommer. Forhåpentligvis tar han også med seg Inler. Naborival Spurs får imidlertid ikke like gode nyheter - Diego Forlan benekter at han vil skrive under for Tottenham i januar, og insisterer på at han vil fortsette karrieren i Spania. Den samme beskjeden får også Sir Alex Ferguson fra Spania: United-aktuelle David De Gea insisterer på at han blir værende i Atlético Madrid.

Det finnes også andre klubber på øyriket, hvor Birminghams Alex McLeish har tittet på svenskene stortalent Denni Avdic, som scoret 19 mål på sine 29 kamper for Elfsborg i år, mens Stoke ønsker å sikre seg Jermaine Pennant på permanent basis. Der har du forresten en fin quiz: Hvem er de seks andre spillerne som har spilt for to av «de fire store», samt en klubb i den spanske toppdivisjonen?

Vi startet denne spalten ved å nevne Cristiano Ronaldo. Arsenal og Manchester City har finsiktet mannen som kalles «den nye Cristiano Ronaldo», og likte det de så. Se derfor ikke bort fra at Sporting Lisboas flankespiller Zezinho gjør engelskmann av seg på nyåret.

(Kilder: BBC, Sporting Life, The Sun, Daily Mail, London Evening Standard, Tribalfootball.com, The Guardian, Talksport, Mirror.)

Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.