Fredagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Managere i fokus. Og en og annen stjernespiller.

17.12.10 17:49

Vi har allerede nevnt Fabio Capello i dag, det var nemlig en kar som ikke hadde sansen for England-sjefen (les mer om det her). Det er det derimot andre som har, både Manchester City (selvsagt) og Inter ønsker seg 64-åringen. «Helt uaktuelt», sier den bereiste italieneren – helt til City tar fram sjekkheftet?

Roberto Mancini sier ikke noe om Citys flirt med landsmannen, men er mer opptatt av sin lagkaptein. - Jeg skal få avklart dette med Carlos (Tevez) i løpet av de neste 48 timene, insisterer 46-åringen, uten å si noe mer om hva det innebærer. Personlig synes vi det virket som om Carlos allerede hadde bestemt seg for å forlate Manchester – men det trodde vi vel også om en viss Wayne Rooney.

Leo Beenhakker er ikke en mann vi ofte nevner i disse spaltene, men siden det nærmer seg helg gjør vi et unntak: - Stopp flirtingen din, er den klare beskjeden til City-eiendom Craig Bellamy, som skal ha pratet i overkant mye om at Feyenoord blir neste arbeidsgiver den siste tida. Selv ser vi gjerne den hissige waliseren tilbake i Premier League, ikke bare er han en god spiss, han kan også å lage overskrifter, den karen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

José Mourinho er ikke mindre flink til det, spørsmålet er om ikke engelsk presse savner ham mer enn han savner dem. Han gir dem i alle fall litt helgestoff – trioen Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor og Javier Hernandez skal alle være aktuelle for en overgang til den spanske hovedstaden.

Sam Allardyce er en annen mann engelsk presse er glad i, om enn ikke av samme grunner som Mourinho. Nylig arbeidsledig, men garantert ikke så lenge – selv om han synes en smule smådesp. - Jeg vil ikke prate med West Ham så lenge Avram Grant fortsatt er der, sier Big Sam, mens han dytter albuen i London-lagets ledelse i ribbeina og sier «Få ham ut. Nå!».

Tony Pulis er en annen kar som trekker en og annen overskrift for ikke å være helt A4. Nå tar han over Sir Alex Fergusons-rolle som Arsène Wenger-provokatør numero uno: «Arsenal er et mer grisete lag enn oss», sier Stoke-manageren, som samtidig mener at Wenger er under et enormt press for å vinne et trofé i år.

Man burde vel egentlig like Alan Pardew, så mye motbør den kortvokste Newcastle-manageren har fått den siste tida. Ikke har han klart å provosere noen ennå heller, spørsmålet er om han tøyer strikken i overkant langt motsatt vei? - Jeg skal ikke stoppe kjeftinga i garderoben, er Newcastle-managerens siste uttalelse, tydeligvis redd for å tråkke alle Chris Hughton-venner på tærne. Ta en Ferguson i stedet, og bruk tekoppene, er vårt råd.

Dagens Carlo Ancelotti? - Jeg blir, insisterer italieneren. Enn så lenge.

Ian Holloway burde det alltid være plass til, i alle fall på en dag med så mye managerfokus. Vi fant lite nytt, og gir dere i stedet denne gamle klassikeren:

HTML EMBED

Bare managerstoff, lurer du? Nei da, ingen fare:

Roy Hodgsons (ups!) har vært på hyppige besøk i Frankrike den siste tida, og er favoritt til å få sikret seg Rennes midtbanespiller Yann M'Vila. Zenit St Petersburg høyreback Alexander Anyukov kan fort også havne på Anfield til en pris på rundt 175 millioner kroner. Det samme gjelder Borussia Dortmunds Nuri Sahin, men der blir det neppe noen overgang før til sommeren.

Manchester City og Tottenham er på delt førsteplass i finalerunden, hvor premien er Bayern Münchens Mark van Bommel.

Lille-vingen Eden Hazard har allerede sagt nei til Chelsea, nå vraker han Real Madrid. Neste stopp? Arsenal. Skal man tro engelske aviser. Chelsea kan i stedet sikre seg en stopper - Carlo Ancelotti har nemlig innrømmet at Wolfsburgs Simon Kjær er en fin fyr. Wolfsburg svarer med å hente en mann hjem fra London – Arsenals Denilson.

Mer internasjonalt: CSKA Moskvas spiss Seydou Doumbia ber Chelsea om å hente ham, Aston Villa ønsker seg stortalentet Guillermo Andres Lopez (Villarreal), mens Sunderland ønsker seg Sparta Prahas midtbanespiller Juraj Kucka.

Birmingham ønsker på sin side bare å beholde Sebastian Larsson, og skal inn i nye forhandlinger med svensken.

(Kilder: BBC, Daily Star, Daily Express, The Sun, Daily Mirror, Talksport, Caughtoffside, Independent, Imscouting, Daily Mail, Guardian, Sporting Life)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.