RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Chelsea vil kjøpe seg ut av krisen.

Londonklubben har bare vunnet én av sine ni siste ligakamper. Det er selvfølgelig ikke godt nok for Chelseas mektige eier, Roman Abramovitsj. Nå skal forsvaret styrkes. Chelsea er ifølge Daily Mirror nær ved å sikre seg Benficas midtstopper David Luiz i en avtale verdt 21 millioner pund, hvor Paulo Ferreira går motsatt vei.

Chelsea vil også hente høyrebacken Gregory van der Wiel fra Ajax, en spiller som verdsettes til 18 millioner pund. Daily Telegraph mener å vite at Jose Bosingwa er til salgs og at Atletico Madrids midtstopper Diego Godin også skal være aktuell for Carlo Ancelottis lag.

Det gjenstår selvfølgelig å se om det fortsatt er Ancelottis lag når Godin eventuelt kommer til Stamford Bridge.

Mer Chelsea:

The Sun melder at Ancelotti har lagt inn et bud på tre millioner pund for Steven Pienaar, som er inne i sitt siste halvår av kontrakten med Everton og følgelig er tilbudsvare.

Nok Chelsea.

La oss kjøre M40 nordover til Villa Park i Birmingham, en rute som er 20 mil lang, men i ryktebørsen gjøres unna på cirka fire sekunder.

Aston Villa er nær ved å sikre seg midtbanespilleren Jean Makoun fra Lyon, som mange nordmenn kanskje kjenner best fra PC-spillet «Football Manager». Det er The Times som skriver dette, og da pleier vi ofte å bemerke at dette er en troverdig avis, men det dropper vi i dag siden vi har gjort det så mange ganger tidligere (men vi kan godt beklage vår dårlige humor!).

Karim Benzema var for ikke lenge siden en av de heteste spissene i Europa. Nå er han i Real Madrid, hvor han sliter med både spilletid og målproduksjon. På 673 minutter i den spanske ligaen har Benzema denne sesongen bare scoret ett mål.

Nå for tiden spiller han rett nok en god del, på grunn av skaden til Gonzalo Higuain, men ifølge Daily Mirror skal Benzema likevel være villig til å gå på lån til Aston Villa dersom Real Madrid henter Emmanuel Adebayor fra Manchester City.

Mark van Bommel er også aktuell for Aston Villa, skal vi tro Metro. Nederlenderens kontrakt med Bayern München utløper i sommer, og den tyske storklubben vil heller selge ham nå enn å miste ham uten å få økonomisk kompensasjon i sommer. Tottenham er angivelig også interessert.

Vi kjører seks kilometer østover, til The Hawthorns og West Bromwich Albion, som gjerne vil kjøpe forsvarsspilleren Nuno Coelho fra Sporting Lisboa, men ifølge Talksport.co.uk får konkurranse fra Palermo.

En skikkelig kartleser ville sendt oss innom St. Andrew’s og Birmingham først, men vi tar det heller nå. Det er jo bare åtte kilometer unna. Der kan Daily Mirror fortelle oss at Sebastian Larsson skal ha bestemt seg for å gå til Blackburn Rovers, men ikke før etter sesongen.

Les også: Bekreftede overganger i Premier League

Vi tar M6 nordover til Stoke, nærmere bestemt Stanley Matthews Way og Britannia Stadium. Stoke har tilbudt Hoffenheim 5,9 millioner pund for den senegalesiske midtbanespilleren Demba Ba, som ifølge The Sun ikke kom til enighet med West Ham om personlige betingelser.

Det er vel ingen grunn til å bli i pottenes hovedstad lenger enn nødvendig, så vi fortsetter nordover på M6 til vi kommer til Goodison Park. Vi har jo allerede fått med oss at Steven Pienaar er aktuell for Chelsea, og Tottenham skal som nevnt tidligere i uka også være en aktuell klubb for sørafrikaneren.

I Everton finner vi ingenting av interesse, bortsett fra at den tidligere Manchester United-spilleren Chris Eagles skal være på vei inn fra Burnley for 1,5 millioner pund, hvis man skal tro The Sun. Men det skal man vel være veldig forsiktig med.

Neste stoppested er ikke langt unna. Det er faktisk bare på den andre siden av Stanley Park. Anfield. Liverpools berømte hjemmebane, tidligere et fort ingen klarte å innta. Nå er Anfield forvandlet til en 67-etasjers krise.

The Telegraph har en fyldig oversikt over hvilke spillere som skal være mest aktuelle for den falne storklubben. Talksport mener at Telegraph har glemt Inter-spissen Victor Obinna, som nå er leid ut til West Ham. Nigerianeren skal være tilgjengelig for åtte millioner pund. Shaun Wright-Phillips er angivelig også ønsket av Kenny Dalglish.

Alex Oxlade-Chamberlain er imidlertid ikke på vei inn stadionporten. Han ser ut til å foretrekke en londonklubb, mener Daily Mail. Så da må vi sørover igjen.

Det er Arsenal som er i ferd med å vinne kampen om Mark Chamberlains talentfulle sønn. Men Neven Subotic, den solide midtstopperen til Borussia Dortmund, får Arsenal ikke. Tyskerne har gitt beskjed om at det er bortkastet tid i det hele tatt å prøve seg på serberen, melder Talksport.

Vi avslutter rundturen med Fulham, som ønsker å hente Robbie Keane fra Tottenham ettersom Roque Santa Cruz heller vil til Blackburn enn Fulham. Keane er også ønsket av West Ham, mener Daily Mail å vite.

Kilde: BBC

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242

(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere