RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Ikke fortvil, Liverpool-fans. Denne mannen er fortsatt aktuell.

Historien om Liverpool og jakten på den biteglade spiss fortsetter. Og nå begynner det å haste for de røde om de ønsker å sikre tjenestene til uruguayanske Luis Suarez.

Forhandlingene mellom Liverpool og Ajax skal ha foregått i lang tid allerede, uten at partene skal ha kommet til enighet. Ifølge The Telegraph er imidlertid ikke håpet ute, og avisen melder fredag at de to klubbene vil fortsette å forhandle om en overgangssum utover dagen. Hvor mye Ajax egentlig ønsker seg for måljegeren er imidlertid de engelske skribentene uenige om. De mest tabloide og minst troverdige spekulerer i at nederlenderne krever hele 240 millioner kroner for 24-åringen, mens de med litt mer måtehold nevner summer som 160 millioner kroner.

Ifølge The Independent skal Liverpool nå ha sagt seg villig til å legge rundt 170 millioner kroner på bordet for Ajax-spilleren, så da kan det jo kanskje begynne å nærme seg en løsning.

Samtidig som de røde jobber knallhardt for å få en ny spiss inn porten på Anfield, så har også Chelseas forsøk på å hente Fernando Torres til Stamford Bridge utløst et skred av spekulasjoner i de kulørte avisene. Et bud på rundt 320 millioner kroner skal allerede ha blitt avslått opplyser en talsperson for Liverpool, men de blå fra London skal viss nok være villig til å gå høyere.

LES OGSÅ: Chelsea-bud på Torres

The Daily Mirror hevder å vite at det neste budet skal lyde på rundt 600 millioner kroner, mens The Daily Express nøyer seg med å foreslå rundt 500 millioner kroner. Det som uansett bør bekymre Liverpool-fans oppe i alt dette er at seriøse The Guardian fredag skriver at den spanske spissen skal ha en klausul i kontrakten som lar han gå for nettopp 500 millioner.

Og siden vi først har beina godt plantet på Anfield, er det vel ingen grunn til å stoppe. De røde skal angivelig også være lystne på å hente hjem Stephen Warnock fra Aston Villa på lån, men de to klubbene klarer ikke å bli enige om kompensasjon for venstrebacken. Samtidig skal Fulham være i ferd med å hente tilbake «årets kjøp» Paul Konschesky. Løp og lån!

Hva med mitt kjære Manchester United, sitter du kanskje og tenker nå, om du av en aller annen grunn skulle ha hjertet i den røde delen av industribyen. «Skal ikke også min klubb hente noen nye i januarvinduet?» Vel, siden dette er en ryktespalte kan vi ikke love noe, men de siste spekulasjonene antyder i hvert fall at Sir Alex Ferguson vil knytte til seg keepertalentet David De Gea. Ryktene om at den spanske målvakten skal være ønsket på Old Trafford har svirret lenge, men det spørs vel om noe skjer nå i januar. Hugo Lloris, som spiller for Lyon og det franske landslaget, skal for øvrig også være et keeperalternativ den rutinerte skotten kikker på, nå som Edwin van der Sar har gitt beskjed om at han legger opp til sommeren.

Og skulle United mislykkes med å hente De Gea eller Lloris, så kan vi jo alltid more oss med The Daily Stars forslag: Liverpools José Manuel Reina til Manchester United for 200 millioner kroner, skriver tabloiden, uten at så mange lar seg begeistre.

Det er ventet at det faktisk vil skje konkrete ting i Sunderland i løpet av de siste dagene i januar og både tidligere Portsmouth-spiller Sulley Muntari og Paris St. Germains Stephane Sessegnon er forventet å flytte inn i en koselig leilighet i byen i løpet av kort tid. Førstnevnte er ønsket på lån fra Inter, mens sistnevnte vil koste Steve Bruce rundt 60 millioner kroner.

«The Black Cats» skal også følge Hugo Rodallegas situasjon i Wigan. Bruce skal angivelig ønske spissen som erstatter for Darren Bent, som dro til Aston Villa.

Det er også mye som rører seg i Blackpool om dagen, men det er kanskje ikke av det like lystige slaget. Klubben ble bøtelagt med rundt 250.000 kroner av Premier League for å ikke stille med sitt beste mannskap mot Aston Villa. Snakkeglade Ian Holloway skjønner lite av det hele og har truet med å trekke seg på grunn av dette, mens Blackpool-formann Karl Oyeton nå foreslår at kanskje ledelsen i Premier League kan påta seg ansvaret for å ta ut laget til klubbens neste kamp.

Tottenham har av en eller annen grunn lillesøster Neville i kikkerten. Mannen som lyder fornavnet Phil og til daglig raver rundt i Everton-drakt skal viss nok være Harry Redknapps store overraskelse til fansen i dette januarvinduet. En prislapp på den anvendelige forsvarsspilleren er ikke nevnt, men Redknapp håper å være ferdig med å kjøpslå med de blå før mandag.

Nevilles ankomst kan bety slutten for skadeplagede Jonny Woodgate - for en stund. Ikke det at den tidligere Real Madrid-spilleren har spilt fram til nå denne sesongen heller, på grunn av skade, men Redknapp vil i hvert fall uansett sende ham til Wolves på lån ut sesongen.

Et annet Spurs-rykte er at Inter vil hente Gareth Bale for rundt 400 millioner kroner til sommeren. Waliseren har nemlig blitt umåtelig populær etter storspillet denne sesongen. Folk flest mener likevel at Bale burde bli værende i London, der han har stabilitet og trygge rammer rundt seg. Så spørs det, da, hva spilleren selv ønsker?

En som lenge har vært på vei bort fra White Hart Lane - men i grunn ikke kommet så langt - er Niko Kranjcar. Kroaten skal nå toppe ønskelisten til Fulham. Craven Cottage-klubben skal ha hatt sauen Shaun Wright-Phillips som førstevalg i jakten på forsterkninger, men samtalene med Manchester City skal ha brutt sammen, og dermed er oppmerksomheten nå vendt mot Kranjcar.

Nikola Zigic har vært litt over et halvt år i Birmingham, men til tross for noen viktige mål, har ikke den lange spissen helt levd opp til forventningene. Derfor ønsker klubben nå å sende serberen til Racing Santander, der han var på lån i 2009. Inn ønsker klubben istedet seg en ny stopper. Curtis Davies fra Aston Villa skal stå høyt i kurs, og rundt 25 millioner kan sikre hans tjenester.

Blackburn skal gå med alvorlige intensjoner om å sikre seg Graham Dorrans fra West Bromwich Albion. For rundt 80 millioner kroner kan midtbanemannen få gleden av å dele hårvoks med Morten Gamst Pedersen i Ewood Park-garderoben. Blackburn-manager Steve Kean skal også være villig til å legge 35 millioner kroner på bordet for argentinske Mauro Formica.

Til slutt kan vi også nevne at Aston Villa skal være interessert i å hente backen Emilio Izaguirre fra Celtic, mens Manchester City vurderer å leie ut duoen Michael Johnson og Alex Nimley-Tchuimeni til Preston North End.

Kilder: BBC, Sportinglife, The Sun, Daily Star, The Guardian, The Independent, Daily Mail, Daily Mirror, Daily Express, The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere