RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Fredagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Gjett hvem Arsenal vil hente i sommer. Hint: Det er mannen på bildet.

Det har vært noen tunge dager for Arsenal-manager Arsène Wenger. I løpet av kort tid har franskmannen sett to av dem som angivelig har stått på ønskelisten forsvinne til rivaler. Jordan Henderson har skrevet under for Liverpool, mens Phil Jones ser ut til å bli Manchester United-spiller. Dermed må mannen med en stor forkjærlighet for unge gutter se seg om andre steder.

Wenger skal lenge ha vært en beundrer av Southamptons Alex Oxlade-Chamberlain og nå har Gunners-sjefen gjort den raske kantspilleren til overgangsmål nummer en. Arsenal skal være villig til å punge ut 12 millioner pund for unggutten og ifølge Daily Mail er forhandlingene allerede i gang. Avisen hevder at Oxlade-Chamberlain vil være klar før den 1. juli.

Det stopper imidlertid ikke der. Den rutinerte manageren skal ha mange navn på blokka og flere kan komme tuslende inn porten på Emirates om ringreven får viljen sin, og for en gangs skyld er litt løssluppen med sjekkheftet. Gary Cahill fra Bolton, Chris Samba fra Blackburn, samt Lille-duoen Gervinho og Eden Hazard, skal alle være spillere Arsenal nå sikter seg inn mot.

Ifølge presidenten i Usbekistans fotballforbund skal også landslagskaptein Odil Ahmedov være et brennhett navn i Arsenal.

Skal man tro ryktene, så er Arsenal faktisk nødt til å forsterke en del i sommer, for å unngå å bli totalt ribbet. Flere stjerner skal nemlig være på vei bort fra klubben. Samir Nasri er ønsket av Manchester United, Francesc Fabregas er som vanlig i Barcelonas søkelys, mens Liverpool går med et håp om å snappe opp backen Gaël Clichy i løpet av sommervinduet.

Den sistnevnte franskmann står uten kontrakt etter neste sesong og derfor kan et bud på rundt 5 millioner pund tvinge Arsenal til å selge til Merseyside-klubben.

United virker å være på krigsstien denne sommeren og med Jones angivelig på plass, samt interessen for Nasri, ser det ut som de regjerende mestrene kan få flere nyttige forsterkninger. I tillegg er Ashley Young også nær en overgang. Vingen har vært i samtaler med United og håper å undertegne for klubben før helgen tar til. Dermed kan det skje ting allerede fredag.

En som imidlertid ikke får dele garderobe med alle nykommerne, er keeper Tomasz Kuszczak. Polakken har lenge vært klar over at det ikke blir Old Trafford på ham neste sesong, men håper å få fortsette som burvokter på balløya. Sisteskansen måtte leve i skyggen av Edwin van der Sar sist sesong, mens United trolig sikrer seg spanske David De Gea nå i sommer.

Tottenham er forberedt på å miste noen meter med spiss i sommer, siden Sunderland har fattet interesse for Peter Crouch. Harry Redknapp kjenner likevel sin besøkelsestid og vår alles kjære «wheeler and dealer» prøver nå å sikre en avtale som inkluderer at Asamoah Gyan går motsatt vei. VM-stjernen fra Ghana kom til Sunderland så sent som i fjor sommer.

Redknapp skal også være villig til å slippe Robbie Keane i løpet av ferien og nyansatt Fulham-manager, Martin Jol, kunne godt tenke seg en gjenforening med spissen han hadde gleden av å samarbeide med da han selv var Spurs-manager. Den bereiste iren skal i første rekke være tilgjengelig for et utlån, noe som sikkert passer Fulham utmerket.

Jol skal for øvrig også være interessert i Newcastles Kevin Nolan. Midtbanemannen takket nylig nei til en ny avtale med Tyneside-klubben.

Gode gamle Jerzy Dudek har ikke fått gjort «the Dudek, do the, do the, Dudek» på en stund, men en retur til England kan kanskje gi Liverpool-helten fra Champions League-finalen i 2005 en siste sjanse til å glitre på øverste nivå. Aston Villa mistet nylig Brad Friedel til Tottenham og skal nå ønske å hente inn den aldrene polakk som erstatter for den rutinerte amerikaneren.

Everton jakter også folk og David Moyes kunne tenke seg Charles N'Zogbia inn porten på Goodison Park. Franskmannen har gjort det klart at det er lite aktuelt å fortsette i Wigan og dermed er han fritt vilt på overgangsmarkedet. Flere klubber skal angivelig være interessert, men Moyes håper en bytteavtale, der Joseph Yobo går motsatt vei, skal være mulig å få i stand.

Ikke så mye Liverpool-nyheter denne fredagen, men en liten gladnyhet er likevel verdt å merke seg. Steven Gerrard, som ble operert får en lårskade i vår, sier nå at han aldri har følt seg i bedre form. Dermed kan det være duket for en ny god Gerrard-sesong, etter at Liverpool-kapteinen ikke helt spilte opp mot det nivået vi har blitt vant til i den nylig avsluttede sesongen.

Av andre store og små overgangsnyheter bør det vel nevnes at Blackburn vil prøve seg med et bud på 10 millioner pund for Birminghams Roger Johnson. Real Madrid skal angivelig ha vist interesse for Queens Park Rangers' Alejandro Faurlin. Swanseas David Prtatley skal være så godt som klar for Bolton, mens Liverpool må ta tilbake Alberto Aquilani fra Juventus.

Når det gjelder managersituasjonen i Aston Villa, skal Wigans Roberto Martinez nå nærme seg en avtale med Birmingham-klubben, skrives det flere steder fredag.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, Daily Mail, talkSPORT, The Sun, The Guardian, The Independent, The Express.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere