*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

FINALEKLAR: Anthony Annan og Schalke 04 er klare for den tyske cupfinalen. Foto: SCANPIX / REUTERS / Ina Fassbender

35 millioner pund var ikke nok for denne mannen.

02.09.11 10:18

Overgangsvinduet er stengt og selv ikke de britiske tabloidene er like ivrige etter å spre rykter lenger. Helt stille er det likevel ikke på balløya.

Talksport kan fortelle at Arsenal gjorde et ærlig forsøk på å sikre seg Mario Götze på vinduets siste dag. «Gunners» skal angivelig ha tilbudt Borussia Dortmund den nette sum av 35 millioner pund for playmakeren, men tyskerne takket høflig nei. Götze er regnet som en av tysk fotballs største framtidshåp og var viktig da Dortmund vant Bundesligaen sist sesong.

Også Tottenham skal ha vært på krigsstien mot slutten av «Deadline Day», til tross for at manager Harry Redknapp var klar på at klubben var ferdighandlet tidligere på kvelden. Londonlaget har tidligere vist interesse for den ferske Liverpool-spilleren Craig Bellamy og Spurs skal også ha forsøkt å kuppe nettopp den overgangen helt på tampen. Det gikk imidlertid ikke så bra.

Gary Cahill skal også ha stått på Redknapps ønskeliste i sommer og manageren bekreftet at det hadde vært samtaler onsdag, men at prisen for den ettertraktede stopperen ble for stiv. Avisen Metro hevder likevel å vite at Spurs ikke har gitt opp og at det allerede nå skal være nye samtaler med Bolton om å få til en løsning når vinduet på ny åpner i kalde januar.

Vi fortsetter i sporet med overganger som aldri ble noe av. Mange ventet at det skulle skje noe med Carlos Tévez før stengetid, men argentineren må tåle å tusle rundt i lyseblått i minst noen måneder til. Spillerens rådgiver, Kia Joorabchian, forteller at Tevez var nær en overgang til Inter, i bytte med Wesley Sneijder, men at City droppet avtalen da Samir Nasri ble klar.

Den samme Joorabchian sier også i et annet intervju at Tevez nå har innsett han må bli i City og at argentineren ikke er ukjent med å bli værende i lang tid.

Sneijder var også heftig linket med Manchester United i sommer, men heller ikke der ble det noen overgang for nederlenderen. Det var lenge snakk om at midtbanespillerens lønnskrav var mer enn hva Sir Alex Ferguson var villig til å gi ham, men Sneijder har nå gått ut å nektet for at dette skal ha vært tilfelle. Ryktene sa at Inter-spilleren krevde rundt 250.000 pund i uka.

En av de mest overraskende signeringene i sommer, var Owen Hargreaves til Manchester City. Midtbanemannen har slitt voldsomt med skader i løpet av karrieren og vitsene satt løst da han ble hentet til de lyseblå på en prestasjonsbasert kontrakt. Nå hevdes det imidlertid at Hargreaves allerede har blitt utelatt fra Citys tropp som skal spille Champions League-fotball.

3209130

Nicklas Bendtner ble linket med et drøss av klubber på vinduets siste dag og endte til slutt opp på lån i Sunderland. Dansken forteller nå at han bestemte seg for å forlate Emirates allerede i februar, fordi han var misfornøyd med å ikke få spille ligacupfinalen, som Arsenal tapte. Dermed tyder det meste på at spissen ikke har planer om å returnere til «Gunners» etter endt lån.

På Goodison Park var det lite aktivitet i sommer og Evertons David Moyes ga flere ganger uttrykk for at det ikke var penger til spillerkjøp. På tampen av overgangsvinduet kom det imidlertid noen kronasjer inn, da Mikel Arteta ble solgt til Arsenal for rundt 10 millioner pund. Moyes skal nå ha fått beskjed om at han vil få en del av disse pengene til å forsterke i januar.

Liverpool hadde et godt overgangsvindu og fikk både hentet inn nye menn og kvittet seg med «daukjøtt». Damian Comolli har spilt en viktig rolle i aktiviteten på Anfield i sommer og franskmannen mener at klubbens nye eiere, med John W. Henry i spissen, skal ha mye av æren for opprenskningen. Comolli mener eierne har vist både mot og handlekraft i sommer.

På onsdag kom de første meldingene og nå skal det være helt avklart. Sjarmtrollet El-Hadji Diouf har blitt frigitt av Blackburn. Senegaleseren, med en forkjærlighet for både å forsvinne og spytte, står dermed fri til å signere for hvem han vil. Så spørs det, da, hvem som egentlig vi ha Diou?. Vårt stalltips er at West Ham-manager Sam Allardyce kjenner sin besøkelsestid.

Få det siste fra Premier League til den telefon. Send PLRYKTER til 2242 (tjenesten koster 2,- kroner pr. melding, og det sendes én melding daglig) og du får alle ryktene direkte til din mobil. Gå ikke glipp av nyheter om mulige overganger til din klubb!

Kilder: BBC, Sportinglife, Team Talk, talkSport, Metro, Daily Mirror, Daily Mail, The Sun.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.