Fredagens Premier League-rykter

Foto: Pedro Armestre / AFP / NTB scanpix

Glem det, Liverpool og Manchester United!

I fjor sommer lå Chelsea og manager José Mourinho langflate etter Manchester United-stjerne Wayne Rooney. De blå fra London la inn flere bud på spissen, men United nektet å selge. Mourinho har imidlertid ikke gitt opp håpet om å hente Rooney og vil, ifølge The Telegraph, på ny prøve å hente engelskmannen til Chelsea til sommeren.

Den samme avisen skriver også at Mourinho føler seg såpass trygg på at londonklubben kan lande Rooney, at han ikke vil hente inn noen ny spiss nå i januarvinduet.

Sunderland ligger utsatt til i Premier League og manager Gus Poyet vet at det må handles. Den tidligere Chelsea- og Tottenham-spilleren ser nå til Argentina i jakten på forsterkninger. Santiago Vergini fra Estudiantes, keeper Mariano Andujar som spiller for italienske Catania og Ignacio Socco skal alle stå på ønskelisten til mannen fra Uruguay.

West Ham har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen og londonklubben håpet at spissen Ishak Belfodil kan gjøre noe med dette. Belfodil er 21 år gammel og holder til i Inter, men nå kan det se ut som Fiorentina er i ferd med å sikre spissen foran nesa på en hardt presset Sam Allardyce.

Den samme Allardyce lever for øvrig svært farlig om dagen og står i fare for å få sparken. Billy Davies fra Nottingham Forest lanserer som en erstatter.

Det er ventet at Arsenal vil være aktive i dette overgangsvinduet og nå skal londonklubben snuse på italieneren Sebastian Giovinco. Han spiller til daglig i Juventus.

Spissen Dani Osvaldo, eller Pablo Osvaldo som han også noen ganger blir omtalt som, skal være ønsket i Inter. Spissen har ikke helt fått det til å stemme i Southampton, men er fortsatt en ettertraktet mann. Daily Mail skriver at den italienske storklubben skal være villig til å inkludere Fredy Guarin, som også er ønsket av Chelsea, i en avtale for å få Osvaldo tilbake til Italia.

Aiden McGeady er et navn som svært ofte dukker opp i vår ryktespalte, men det er sjelden det skjer noe særlig rundt ham. Denne gang er det Everton og manager Roberto Mancini som vil hente den irske kantspilleren hjem til balløya. Ifølge Daily Mirror skal både McGeady og Blackpools Thomas Ince være aktuelle, men Martinez kan finne på å vente til sommeren.

Manchester United og Liverpool har begge blitt koblet med playmakeren Ivan Rakitic fra Sevilla i vinter, men nå har kroaten gjort det klart at han vil bli værende i Spania.

Thibaut Courtois er, til tross for sine 21 år, allerede rangert som en av verdens beste keepere. Han eies av Chelsea, men har de siste sesongene vært på lån i spanske Atlético Madrid. Nå ønsker belgieren å møte manager José Mourinho og snakke om framtiden. Ifølge Metro ønsker Courtois en avklaring på hvor han skal spille de kommende årene.

En annen Chelsea-spiller som er aktuell for Atlético Madrid, er Juan Manuel Mata. Sky Italia melder at den spanske klubben ønsker å hente playmakeren.

Tottenhams Jermain Defoe har de siste dagene blitt koblet med en overgang til Major League Soccer-klubben Toronto, men nå håper QPR-manager Harry Redknapp å kuppe avtalen. Redknapp har som kjent et svært godt øye til Defoe og de to har jobbet sammen både i West Ham, Portsmouth og Tottenham. Det er The Mirror som skriver dette.

Ifølge Torontos trener, Ryan Nielsen, kjent fra blant andre Blackburn, så skal også flere toppklubber i Premier League være interessert i Defoes tjenester.

Iago Aspas har ikke blitt den suksessen i Liverpool som mange håpet, litt på grunn av skader, og litt på grunn av det har vært nesten umulig for manager Brendan Rodgers å la noen andre spille på bekostning av Luis Suarez og Daniel Sturridge, som begge har levert varene på topp. Nå skal Valencia ha vist interesse for den spanske angrepsspilleren.

Stoke har hatt Stephen Ireland på lån en perioden og klubben skal nå være nær ved å gjøre avtalen permanent. Midtbanemannen er i Stoke på lån fra Aston Villa.

Stopper Nemanja Vidic ser ut til å være ferdig i Manchester United etter sesongen, men David Moyes håper at Ezequiel Garay, som nå spiller i Benfica, skal erstatte serberen. Garay har mange ganger tidligere også blitt koblet til United og stopperen var også en spiller som tidligere manager sir Alex Ferguson jaktet i sin tid.

Til slutt tar vi også med at Manchester City skal være villig til å legge rundt 45 millioner euro på bordet for Porto-stopper Eliaquim Mangala. Det melder Le10Sport.

Kilder: BBC, The Telegraph, The Mirror, Daily Mail, Metro, Daily Express, Sky Italia, AS, Le10Sport, Sky Sports.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.