Fredheim Holm sendte VIF til topps

Foto: Matthew Ashton / EMPICS / SCANPIX

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Matchvinner Daniel Fredheim Holm (18) scoret sitt første mål for topplaget Vålerenga. Men unggutten håper bare han får starte neste kamp.

Les referat, kampfakta og spillerbørs fra Vålerenga - Brann her

VÅLERENGA – BRANN 1-0: Spisstalentet scoret vinnermålet da han var på rett sted til rett tid like før pause. Der og da skjøt han seg rett inn i Klanens hjerter, som har lengtet etter en spiss som scorer.

- Enklere mål har jeg ikke scoret, tror jeg. Hadde jeg bommet der hadde jeg gått rett av banen og i dusjen, sa Fredheim Holm til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Uromoment
Den tidligere Skeid-spissen er oslolagets farligste angrepsvåpen for tiden, noe han også viste mot Lyn sist. Selv VIF-trener Kjetil Rekdal (35) mener han ligger hakket foran spisspartnerne Berre/dos Santos.

- Det er godt å se at Daniel er kommet så bra i gang. Særlig ettersom Freddy og Morten sliter med å finne formen. Vi vet at Daniel er farlig og det er tydelig å se at forsvarere har respekt for ham, selv om han er fersk på dette nivået, sa Rekdal.

Vil bare spille
Selv er Fredheim Holm, sønn av tidligere VIF-spiss Paal Fredheim, fornøyd så lenge han bare får spille.

- Sesongens mål er å få spille mest mulig. Jeg føler meg ikke sikker på å spille neste match. At jeg scorer er egentlig ikke så viktig, det viktigste er at vi vinner, sa Fredheim Holm.

-Hvordan fungerer samarbeidet med Berre/dos Santos?

- Det funker bra det. Men vi mangler det lille ekstra. Vi bør nok skape flere målsjanser enn i dag, men det kommer når vi får spilt mer sammen.

Uheldige Brann
Vålerenga er nå ett av fire lag som ligger i toppen med syv poeng – en kanonstart etter den svake sesongen i fjor som nesten endte med nedrykk.

- Vi har fått en drømmestart, ingen tvil om det. Vi vinner kanskje ikke fortjent i dag, men til gjengjeld skulle vi ha tatt tre poeng mot Lyn. Så det går opp i opp, sa Rekdal.

Brann var uheldig som ikke tok minst ett poeng i regnværet på Ullevaal stadion. Bergenserne skapte dobbelt så mange målsjanser som VIF, og burde kanskje fått straffespark da Robbie Winters ble lagt i bakken av VIF-keeper Pa Dembo Touray like før slutt.

- Kanskje skulle vi hatt straffe, men dette var en dag da marginene ikke var med oss. Jeg er mer misfornøyd med alle sjansene vi spolerer, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Dødball-spesialister
Vålerenga har nå scoret tre mål i årets Tippeliga – alle på dødball. Det er ikke tilfeldig, laget har trent mer på corner- og frispark-situasjoner enn tidligere.

- Det er viktig å se at dødballene fungerer. Mest fordi vi ennå ikke er helt på topp spillemessig. Men vi står på noe helt sinnsykt og vi skal bli et vanskelig lag å slå. Det kan love alle lagene i Tippeligaen, sa en smilende Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.