RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredrik Gulbrandsen klar for Red Bull Salzburg

REISER UT: Moldes Fredrik Gulbrandsen forlater norsk fotball.
REISER UT: Moldes Fredrik Gulbrandsen forlater norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
23-åringen forlater Molde til fordel for den østerrikske klubben.

Det bekrefter Molde i en pressemelding torsdag.

- Jeg vil gjerne takke dere for tre fantastiske år i klubben. Jeg har blitt utrolig glad i både klubben, fansen, byen og alle i og rundt Molde FK. Så det er veldig vemodig for meg å forlate dere nå. Dette var en stor mulighet for meg som jeg ikke kunne si nei til, på dette tidspunktet av karrieren, sier Fredrik Gulbrandsen i pressemeldingen.

Den norske angrepsspilleren kom fra Lillestrøm i 2013 og har spilt 56 kamper for blåtrøyene. Manager Ole Gunnar Solskjær, som hentet Gulbrandsen til Aker Stadion, mener han har vært super fra første til siste sekund.

- Noe av det siste han gjorde var å score målet mot Brann, og noe av det første han gjorde var å komme inn i 2013 og gi oss en eksplosivitet og en fart på topp, en arbeidsvilje. Det er alltid vemodig å miste så flotte gutter og så flotte spillere, men det er slik vi har nødt til å tenke utvikling selv. Når vi får sjansen til å sende spillere som har levert så godt videre og vi får en brukbar sum med penger, så må de få muligheten, sier Solskjær i pressemeldingen.

I Red Bull Salzburg blir Gulbrandsen lagkamerat med Valon Berisha. Klubben vant dobbelen forrige sesong og skal spille kvalik om Champions League til høsten.

Gulbrandsen forlater Tippeligaen etter totalt 99 kamper og 25 mål for henholdsvis Molde og Lillestrøm.

Han fikk i 2014 sin debut for landslaget, og står totalt med tre kamper.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere