*Nettavisen* Sport.

Fredrikstad senket av gamle kjenninger

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Sarpsborg 08 vant slaget om Østfold.

11.04.10 22:37

SARPSBORG 08 - FREDRIKSTAD 3-0:

I fjor høst sendte Sarpsborg 08 naborival Fredrikstad på hodet ned i 1. divisjon. Dermed sikret de også flere møter mellom de to lagene denne sesongen siden de nå spiller på samme nivå.

Og mye tyder på at fjorårets seier har gitt selvtillit. Da lagene møttes til dyst i Sarpsborg søndag var det nemlig hjemmelaget som trakk det lengste strået i en underholdende affære.

Gamle kjente
Allerede etter 13 minutter sendte storvokste Øyvind Hoås vertene i føringen. Et godt innelag fra Michael Røn endte på hodet til kraftspissen, som stanget ballen utakbart nede i hjørnet.

Både målscorer Øyvind Hoås og tilrettelegger Michael Røn har tidligere spilt for nettopp Fredrikstad.

Like etter sørget Joackim Jørgensen for å doble ledelsen. Joakim Eyde slo frispark og Jørgensen fikk en liten touch på ballen. Fredrikstad-keeper Lasse Staw var ikke patent og fikk på et eller annet vis rotet ballen inn i eget mål.

Massivt press
Etter hvilen tok gjestene mer og mer over banespillet og dominerte stort, men Morten Hjulstad i Sarpsborg-målet hadde en meget god dag på jobben og ble også kåret til banens beste.

I stedet var det vertene som kulle få slå den siste spikeren i FFK-kista. På tampen av andre omgang mottok Michael Trulsen ballen inne i feltet og satte den sikkert i lengste hjørne.

Også Trulsen har en fortid i FFK.

3-0 betyr at både Sarpsborg og Fredrikstad står med 3 poeng etter to serierunder i 1. divisjon.

Sogndal topper tabellen med full pott etter to kamper.

Se alle Adeccoliga-resultatene i faktarammen til høyre!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.